Pål André Helland brukte bare 31 sekunder på å notere årets første tippeligscoring. Et langt innkast fra Mikael Dorsin gikk gjennom feltet, flere spillere var nær ballen, men den endte opp hos Helland som stupte frem på bakre stolpe og headet (!) ballen i mål fra kloss hold.

Rosenborg fortsatte å kjøre på, og Helland var i fyr og flamme. Et kvarter var spilt da Fredrik Midtsjø førte ballen sentralt og sendte avgårde en stikker til Helland som kom alene med keeper. Der var han iskald og satte inn sitt andre for kvelden!

Det ble fortsatt mye Rosenborg utover i omgangen. Kantspillet satt bra, og Aalesund fikk mange innlegg å bryne seg på. I tillegg var Pål André Helland giret på å fullføre sitt hattrick, og var flere ganger nær ved å få lagt ballen på den gode venstrefoten for et langskudd.

Mot pause presset Rosenborg kraftig, og gjestene hadde nok med å forsvare seg. Tre minutter før pause ble det for mye for Aalesund, som etter å ha stoppet flere forsøk uten å få klarert unna ballen måtte se at Alexander Søderlund fant en åpning nede ved lengste stolpe, hvor han satte inn ballen fra 12 meter. 3-0 til pause på Lerkendal Stadion!

Aalesund måtte opp på banen i andre omgang, men det var Rosenborg som fortsatte å skape sjansene. Helland prøvde seg først med et frekt hælspark, men rett på keeper, før han like etterpå fikk muligheten på blankt mål. Men ballen var for høy og volleyskuddet ble for løst. Helland skaffet også et straffespark, men heller ikke denne gangen ville ballen i mål, så hemnværingen fikk nøye seg med sine to mål fra første omgang.

Da sto Alexander Søderlund frem og ville ikke være dårligere enn naboen til høyre i angrepet. Etter bra spill på venstresiden ble ballen lagt inn langs bakken til Søderlund som fra 12 meter bredsidet ballen i mål!

Like etterpå ruslet Søder av banen og inn kom Tomas Malec. Slovaken utnyttet tiden maksimalt og lot ikke sjansen gå fra seg da Jonas Svensson la inn på bakre fem minutter før full tid. Malec knuste alle i lufta og stanget inn 5-0! Dermed fikk Rosenborg en meget god start på sesongen med en femmålsseier foran knappe 20 000 på Lerkendal!