Som forventet ble det en jevn start på kampen, preget av mange dueller og stillingskrig. Men etter et kvarters spill vant Rosenborg dne krigen og begynte å få spillet inn i sitt spor. Da gikk det ikke lang tid før det ga resultater. Ole Selnæs gjorde en viktig jobb da han stupte inn i to taklinger foran egen 16-meter og satte i gang en kontring. Ballen endte opp ute til høyre i Haugesunds boks, hvorpå dansken la inn foran mål. Der var Søderlund sterkest og stanget ballen tilbake i nærmeste hjørne med en veldig godt utført heading.

Ti minutter senere var det Mikkelsen selv som skulle gjøre det. Rosenborg brøyt høyt i banen, og Mike Jensen spilte gjennom sin landsmann på høyresiden. Mikkelsen satte ballen i lengste hjørne og Rosenborg ledet 2-0 etter en knapp halvtime.

Og Rosenborg kjørte på videre. Fire minutter senere var Haugesund litt ubestemt i forsvarsspillet sitt, og ballen endte opp hos Fredrik Midtsjø på 20 meter. Indreløperen lot ikke skuddmuligheten gå fra seg, og satte ballen hardt langs bakken og i mål ved nærmeste stolpe!

Haugesund hadde vært småfarlige noen ganger så langt, men den første store sjansen kom etter 36 minutter. På et innlegg fra høyre kom Gytkjær seg fri og avsluttet fra 10 meter, men fikk et dårlig treff og André Hansen fikk kontroll på ballen.

Haugesund gjorde grep i pausen og satte innpå angriper Diedhiou. Men Rosenborg var svært aggressive og tvang hjemmelaget til å gjøre mange feil. Det ble Haugesund straffet for etter 58 minutter da de ble presset til ballmist flere ganger på rappen i og rundt egen 16-meter. Det endte med et innlegg fra Riski som gikk via en Haugesund-spiller og inn mot eget mål. Alexander Søderlund var våkent frempå og banket inn sitt andre for kvelden.

Søderlund ble erstattet av Tomas Malec noen minutter senere, og slovaken gjorde som mot Aalesund - viste seg tilliten verdig ved å score mål. Det var Mike Jensen som slo inn fra høyre etter 80 minutter og ballen gikk gjennom hele feltet til Tomas Malec som rolig trillet ballen i lengste.

Men en femmålsseier var ikke nok for et svært godtspillende og effektivt Rosenborg-lag. Etter 86 minutter fullførte Jørgen Skjelvik et godt løp på og satte inn en retur fra kloss hold til sluttresultatet 0-6 på Haugesund Stadion! Ikke bare var dette en tangering av antall seiere på rad (8), men Rosenborg tangerte også målforskjellen etter to serierunder, med 11-0. Forrige gang var 20 år siden, i 1995.