Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Etter et jevn og sjansefattig åpningskvarter i Stavanger, skapte Tobias Mikkelsen den første skikkelige muligheten da han dro seg fri på 17 meter og banket ballen i nærmeste stolpe.

Rosenborg var gode på gjennvinning og klarte holdt oppe på Vikings halvdel. Ole Selnæs styrte midtbanen og pasningsspillet med knapt en feilpasning, men Vikings raske backer klarte å demme litt opp for RBKs tilsvarende raske kanter. Men det hindret ikke Rosenborg å finne veien til mål, for på et hjørnespark etter 32 minutter dominerte Strandberg i feltet og headet ballen i tverliggeren. På plass i femmeteren av Alexander Søderlund og headet inn RBKs ledermål.

Stefan Strandberg sto frem og sørget sammen med resten av RBK-forsvaret for et bunnsolid forsvarsarbeid, og Viking skapte ikke én målsjanse før hvilen. Og etter pause brukte ikke Rosenborg lang tid på å finne nettmaskene. Drøyt to minutter var spilt da Tobias Mikkelsen gjorde det meste selv. Han mottok ballen ute på krittet, dro seg innover, inn i 16-meteren før han utfordret backen og satte ballen i lengste. En sterk enkeltmannsprestasjon.

Og den danske lynvingen fortsatte å skape problemer for Viking. Etter en times spill parkerte han oppasseren sin ute på høyresiden, og la inn langs 16-meteren. Der endte ballen hos Midtsjø som satte den like utenfor fra 20 meter.

Viking så helt ufarlige ut, inntil Jonevret satte innpå Adegbenro og Abdullahi etter 63 minutter, som umiddelbart skapte en ny dimensjon på banen for hjemmelaget. Og et knapt kvarter senere ga det uttelling på målttavla da Abdullahi hardt headet et hjørnespark i mål.

Men det var ikke den innbytteren som skulle stjele showet på Viking Stadion. For Kåre Ingebrigtsen satte etter hvert på en Liam Henderson som ville feire sin 19-årsdag med målshow. Først var det Mike Jensen som fintet bort en motspiller i boksen og la på bakre stolpe hvor Hendersen satte ballen via keeper og i mål, og fire minutter senere doblet Henderson da han mottok ballen på 16 meter, dro seg til venstre og sendte avgårde en hard og presis markkryper forbi keeper.

Dermed tok Rosenborg en sterk tremålsseier med seg hjem fra Stavanger og er på toppen av tabellen med 10 av 12 poeng etter fire kamper.

Chris Thomas Skogli