Rosenborg avsluttet april med å få besøk av IK Start til den femte tippeligarunden. Og det var gjestene som fikk en pangåpning på kampen da Rosenborg var litt rufsete i forsvarsspillet og ikke fikk klarert skikkelig. Da Espen Børufsen fikk mulighet til å skyte fra 18 meter lot han den ikke gå fra seg og sendte avgårde en markkryper som snek seg ned i lengste hjørne til 0-1.

Utover i omgangen fikk Rosenborg kampen mer inn i sitt spor, men slet litt med å løse opp Start sitt forsvar. RBK spilte seg gjennom både på høyre- og venstresiden, men den avgjørende pasningen ble stoppet gang på gang. Det første skuddet på mål kom etter 38 minutter, gjennom et langskudd fra Mike Jensen som keeper stoppet.

Rosenborg kjørte på fremover i andre omgang og la et press på Start. Etter 57 minutter tok Mike Jensen ballen med seg innover i banen og leverte til Alexander Søderlund som fra tolv meter satte ballen under keeper og i mål!

Pål André Helland hadde kommet inn pausen og venstreback Robert Sandnes hadde store problemer med å stoppe han. Flere ganger var Start-spilleren på etterskudd og pådro seg to gule kort på et kvarter, og dermed utvisning.

Nå var det kun Rosenborg det handlet og en tysværing skulle komme i fokus. Alexander Søderlund ble revet ned i feltet og fikk straffe. Det tok han selv, men keeper reddet! Men på det neste angrepet fikk Søder sjansen på nytt og sendte avgårde sesongens hardeste heading forbi en sjanseløs keeper til 2-1.

På tampen kom Liam Henderson inn og skulle igjen gjøre seg bemerket. For tredje gang var det Mike Jensen som serverte, denne gangen fra kortlinja og ut til Liam Henderson som sikkert banket ballen i mål!

Kristoffer Ajer reduserte som det siste som skjedde, men det hadde lite å si for Rosenborg som vant og dermed topper tabellen med tre poeng ned til neste lag!