Odd - Rosenborg
1 – 2 (1–1)

3.05. 2015

Tilskuere: 9073

Odd gikk offensivt til verks mot Rosenborg og kom til mange innlegg i åpningsminuttene. Men Rosenborg forsvarte seg bra i boksen og tok unna det som kom.

I andre enden av banen behøvde Rosenborg bare én mulighet til å finne veien til mål, og det var i utgangspunktet knapt en mulighet. Pål André Helland skaffet et frispark ute til høyre for 16-meteren til Odd, og mens de fleste forventet innlegg var Helland frekk nok til å benytte seg av at vertene ikke hadde folk på nærmeste stolpe. Med sin presise venstrefot banket han til mot korthjørne og Rossbach klarte kun å slå den harde ballen over egen strek.

Men Odd viste at de ikke lot seg bryte ned så enkelt og fortsatte med et godt pasningsspill og kom til mange innlegg utover i omgangen. Til slutt var det på et hjørnespark at utligningen skulle komme. Occean dominerte i lufta og stusset ballen til Bentley som satte inn 1-1 fra kort hold.

Etter en stormkjør fra hjemmelaget begynte Rosenborg å vinne litt flere dueller og andreballer etter en halvtime. Kampen var 37 minutter gammel da Selnæs slo en krempasning til Mikkelsen, som dro seg innover og banket ballen i stanga. Ballen spratt fra metallet og litt bak Søderlund på åpent mål, som ikke fikk til et skikkelig skudd.

Rosenborg kom ut til andre omgang i en forbedret utgave som var mye mer til å kjenne igjen. Fredrik Midtsjø var drivende god og kom til flere gode skuddmuligheter, men oppofrende Odd-spillere kom i veien for mål gang på gang.

Tobias Mikkelsen ble løpt ned i feltet etter en drøy time, men Moen valgte å vinke spillet videre. Ti minutter senere hold Odd på å rote det til for seg selv på et hardt innlegg fra Svensson som Espen Ruud holdt på å sette i eget mål, men traff tilfeldigvis keepers fot.

Til slutt måtte likevel Odd-keeperen hente ballen ut av nettet. Alexander Søderlund ble dratt overende like foran mål og Svein Oddvar Moen pekte på krittmerket. Riku Riski hadde akkurat kommet inn og fikk jobben med å sette ballen i mål. Det gjorde han, via keeper, og Rosenborg gikk opp til 2-1!

I det siste ordinære minuttet fikk Odd et straffespark av den diskutable sorten. Det som så ut som en meget god takling fra Holmar Örn Eyjolfsson ble til straffespark, men i mål hadde Rosenborg tidligere Odd-keeper André Hansen. Det sto som skrevet i stjernene da Hansen vartet opp med en kanonredning på straffesparket og sørget for at Rosenborg vant 2-1 i toppkampen i Skien.