Det ble mye spill på Lillestrøms halvdel fra start. Etter fem minutter avleverte Midtsjø et skudd som Origi såvidt fikk slått over tverliggeren, og noen minutter senere måtte keeperen igjen i aksjon på et hjørnespark hvor Strandberg headet fra ti meter. Origi måtte gi retur som Alexander Søderlund satte fem centimeter over tverliggeren.

Presset vedvarte og etter 13 minutter fant Søderlund veien til mål. Et innlegg fra Mike Jensen ble bokset ut i feltet av keeper og der var Alexander Søderlund på plass og satte ballen i mål.

Sju minutter senere var Søder på pletten igjen. Det var Pål André Helland som sto for forarbeidet med en lekker stikker gjennom Lillestrøms forsvar, hvorpå RBKs toppscorer stupte frem og tuppet inn 2-0.

Etter en drøy halvtime var det Helland selv som var sist på ballen. Lillestrøm hadde lagt om og satt presset høyere, noe som åpnet for overgangsmuligheter. Mike Jensen drev fremover på en overgang i kampens 34. minutt og spilte gjennom Pål André på høyresiden. Høyrevingen la ballen over på godfoten og banket ballen i mål!

Rosenborg fortsøkte å fortsette det gode spillet i andre omgang, men både Pål André Helland og Stefan Strandberg måtte ut med skade. Alexander Søderlund kom til en stor mulighet tidlig i omgangen, men headingen gikk over fra kloss hold. RBK hadde god kontroll og kom til en del kontringsmuligheter, men Lillestrøms midtforsvar fikk ryddet unna da innleggene kom.