Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Mjøndalen - Rosenborg
3 – 2 (2–2)

Tippeligaen

12.05. 2015

Tilskuere: 3246

Kampreferat:

Rosenborg viste gode tendenser fra start på Isachsen Stadion i Mjøndalen og traff nettmaskene for første gang etter sju minutter. Det var Helland som slo en glimrende pasning i bakrommet, som Søderlund satte i mål. Men spissen ble korrekt avblåst for offside.

Presset avtok ikke, og etter 21 minutter kom målet, og det på nydelig vis. Pål André Helland gikk med ballen langs 16-meteren, og fra litt skrått hold banket han til. Ballen gikk via lengste stolpe og i mål, og Rosenborg var i føringen!

Bare en drøyt minutt senere skulle ledelsen dobles. Fredrik Midtsjø forserte fremover og la til Tobias Mikkelsen som dro seg inn i feltet og sendte en markkryper i mål ved nærmeste stolpe.

Rosenborg forsøkte å kjøre på for det tredje, men ble hardt straffet på en overgang av gjestene. Det var litt passivt av Rosenborg da Diop upresset sikk spille gjennom Mads Hansen, som scorte alene med keeper.

Like før pause utlignet Mjøndalen, på sin andre målsjanse. En lur frisparkvariant lurte alle og Mjøndalen fikk litt heldig skutt via en spiller og i mål.

I andre omgang presset Rosenborg kraftig i starten, mens Mjøndalen kontret. Det førte til gode målsjanser i begge ender av banen, og Mjøndalen var svært nære etter en times spill da Mads Hansen kom til et avslutning fra kloss hold, men navnebror André Hansen vartet opp med en god reaksjonsredning.

Hjemmelaget jobbet som forventet knallhardt i hver duell kampen gjennom. Rosenborg slet med å finne hverandre foran Mjøndalens mål. Men sjansene kom, og etter 83 minutter var det nært for RBK. Dorsin ble spilt gjennom på venstresiden og banket et innlegg langs bakken. Ballen strøk gjennom femmeteren, via en Mjøndalen-spiller, og bare tilfeldigheter gjorde at den ikke endte opp hos Malec som var fri på bakerste stolpe.

RBK ble bare mer og mer upresise etter hvert som andre omgang skred frem, mens Mjøndalen løp mer og mer, tross kramper og vonde ben. Laget som har gjort seg kjent for å ta poeng mot antatt sterkere motstand fikk til slutt betalt. På et innkast på overtid kom det et langt kast. Amerikaneren Rhett Bernstein stusset ballen bakover og i en bue over André Hansen og i mål. Dermed tapte Rosenborg en offisiell kamp for første gang i 2015.

Chris Thomas Skogli