Et fullsatt Lerkendal bydde til fest på 16. mai, og det tok ikke lang tid før Alexander Søderlund sendte stemninga til et enda høyere nivå. Han klemte til fra 18 meter etter bare tre minutter. Ballen hadde en god retning, men traff en motspiller og satte keeper helt ut av spill da den snek seg ned i motsatt hjørne.

Men Sandefjord turte å angripe da de lå under, mens Rosenborg mistet ballen litt for enkelt på vei frem. Det endte med et brudd og et frispark utenfor venstresida av 16-meteren. Ballen ble slått på bakre, hvor Erik Mjelde steg frem og headet inn utligningen etter 14 minutter.

Det var jevnt og intenst etter de to målene, og Rosenborg skapte den neste store sjansen på en overgang ved halvspilt omgang. Tobias Mikkelsen slo inn fra høyre og på bakre var Riski fri, men avslutningen gikk like utenfor.

Rosenborg slet litt med å finne veien gjennom det komptakte femmannsforsvaret til Sandefjord, men plutselig sto Ole Selnæs med nøkkelen. Ei genial utsidepasning i bakrommet fant Tobias Mikkelsen som kom alene med Michael Tørnes, og dansken plasserte inn 2-1.

Etter 2-1-målet trykket Rosenborg kraftig og Sandefjord-forsvarerne hadde nok å henge fingrene i. Omgangen ble avsluttet ved at Jonas Svensson banket i stanga fra over 20 meter.

Rosenborg forsøkte å drive opp balltempoet på et regntungt Lerkendal i andre omgang, og etter et kvarters spill begynte det å sitt mer og mer. Sandefjord måtte fremover og etterlot seg kontringsrom. Det utnytter Rosenborg etter en time, men rask kontring som gikk på få berøringer og med stor fart fremover. Sandefjord fikk rygget seg inn i 16-meteren, men Tobias Mikkelsen dro seg inn på tolv meter, utfordret og banket ballen i mål via bakerste stolperot!

Nå slo Rosenborg seg skikkelig løs og Fredrik Midtsjø lot ikke muligheten gå fra seg med ballen på 20 meter. Han dro seg innover i banen og klinket ballen i mål ved nærmeste stolpe etter 68 minutter.

Når en to nordmenn og en danske var på scoringslista, måtte ikke Söta bror være noe dårligere. På overtid dukket Micke Dorsin opp på tre meter etter et hjørnespark og klinket ballen via nettaket og i mål! Dermed vant Rosenborg hele 5-1 foran 21 266 tilskuere på Lerkendal Stadion.