2 – 3 (2–2)

25.05. 2015

Tilskuere: 4938

De to øverste lagene møttes til dyst på Nadderud Stadion mandag. Det var Stabæk som kom best ut av startblokkene og kjørte Rosenborg skikkelig det første kvarteret.

Kampen var seks minutter gammel da Rosenborg for enkelt tapte en avgjørende duell utenfor egen 16-meter og Adama Diomandé kom alene med André Hansen. Der var spissen iskald og sendte Stabæk i føringen.

Ti minutter senere ble det mer rot da Diomande la hardt inn fra høyre og ballen gikk via bena til Dorsin og i mål bak André Hansen.

Men kaptein Mike Jensen tok tak i spillerne sine og gikk foran da Rosenborg spilte seg inn i kampen igjen. Etter en halvtimes spill var det Rosenborg som tok over og da tok det ikke lang tid før det ga resultater. Med seks minutter igjen av omgangen fikk Rosenborg straffe etter en hands i feltet, og fra krittmerket limte Helland ballen ned ved høyre stolperot.

Bare to minutter senere sto det igjen likt mellom lagene i målprotokollen. Mike Jensen kom på et flott løp i bakrom, på høyresiden og la inn fra dødlinja. Foran mål var Alexander Søderlund på plass og klinket ballen i mål på halv volley. En nydelig scoring av toppscoreren!

Stabæk forsøkte å gå ut hardt i andre omgang også, og var nær ny ledelse bare etter noen få sekunder, kun stoppet av en flott benparade av André Hansen.

Men Rosenborg kjempet til seg et spillemessig overtak gjennom at de vant duellene, andreballen og fikk til bevegelsene som gjorde at det ble mye for Stabæk å forholde seg til. Strandberg, sentral midtbane for dagen, kom mye med i spillet og gjorde at Rosenborg tok over kontrollen på midtbanen.

Både Mike Jensen og Fredrik Midtsjø gjorde en god kamp, og var truende. Midtsjø kriget til seg ballen på venstresiden etter 62 minutter og la hardt inn foran mål. Der hadde Alexander Søderlund beveget seg smart og Stabæk-forsvareren mistet markeringen akkurat i lang nok tid til at Søder kunne stupe frem og sette ballen i mål. Rosenborg hadde snudd 0-2 til 3-2!

Men dramaet var ikke over på Nadderud. Etter 73 minutter ble Pål André Helland utvist etter at han pådro seg sitt andre gule kort, og Rosenborg måtte fullføre kampen med ti spillere.

Laget samlet seg og holdt hodet kaldt da Stabæk angrep med mange mann for å få et viktig poeng i "sekspoengerskampen", men Rosenborg kjempet heroisk og bevarte ledelsen kampen ut. Dermed ble Rosenborg årets første lag som klarete å vinne på Nadderud, og fortsetter på toppen av tabellen.