Rosenborg - Tromsø
1 – 1 (0–0)

31.05. 2015

Tilskuere: 14373

Gjestene Tromsø forsøkte å gå høyt ut fra start på Lerkendal i den 11. serierunden. Men Rosenborg sto godt unna de første 15 og tok så over intitiativet i kampen.

Utover i omgangen ble det mye Rosenborg, som produserte flere store målsjanser. Tobias Mikkelsen herjet til tider på høyresiden, og var nær ved å få sitt fortjente mål etter halvspilt omgang da han etter et massivt RBK-press kom til avslutning fra kloss hold. Ballen hadde god redning, men keeper Pål Vestly Heigre vartet opp med en god redning.

Minutter senere var Rosenborg igjen farlig frempå, hvor Riku Riski headet et innlegg i tverliggeren. Returen kom litt brått på Holmar Eyjolfsson som headet utenfor.

Like før pause fikk Tromsø sin store sjanse. RBK misset en duell i en overgang og Moldskred finner Andersen i bakrom. Han avslutter fra kloss hold, men André Hansen gjør en kanonredning! Dermed målløst til pause.

Det tok ikke lang tid i andre omgang før Rosenborg fant veien til mål, og det var kapteinen som tok ansvar. Tobias Mikkelsen spilte gjennom Jonas Svensson på høyresiden, som la ut 45 grader i feltet. Der var Mike Jensen på plass og plasserte ballen i mål ved første stolpe.

Men ledelsen skulle ikke holde lenge. Knappe ti minutter senere ble Magnus Andersen spilt gjennom på venstresiden og alene med André Hansen var han sikker da han utlignet.

Det kladdet litt etter 1-1 da Rosenborg slet med å finne veien gjennom gjestens kompakte forsvar. Mot slutten klarte RBK likevel å bryte gjennom, og skapte flere enorme målsjanser. Flere ganger ble det sleivspark i gode skuddposisjoner, og et skudd i tverliggeren ble det nærmeste man kom. Dermed ble det poengdeling mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal.