Rosenborg var naturligvis storfavoritter i cupkampen mot Levanger, men visste at cupen er uforutsigbar og tok oppgaven svært seriøst. Kåre Ingebrigtsen stilte med et tilnærmet toppet mannskap, og det tok ikke lang tid før RBK åpnet målkontoen.

Knappe fire minutter var spilt da Jonas Svensson kom på en klassisk overlap og la inn fra høyre. Foran mål dominerte Tomas Malec og headet ned til Emil Nielsen, som pirket inn ledermålet.

Nielsen var selv arkitekten fem minutter senere da han løp fra Levanger-forsvaret og la ut til Helland som kontant satte inn RBKs andre. 0-3 kom etter at Tomas Malec satte en retur etter skudd fra kaptein Mike Jensen.

Slovaken lot heller ikke muligheten gå fra seg til å sette inn sitt andre da han fikk skuddmulighet fra tolv meter fem minutter senere og RBK ledet med fire.

Etter dette roet det hele seg ned og ingen av lagene produserte det store før en time var spilt. Da fikk Helland en skuddmulighet fra 19 meter, og satte ballen kontant i mål ved første stolpe.

Helland skapte svært mye trøbbel for Levanger-forsvaret og skaffet to straffespark det siste kvarteret. Det første satte Tomas Malec i mål, og fullførte dermed sitt hattrick, mens Helland selv scoret sitt tredje på det siste straffesparket.

Dermed er Rosenborg komfortabelt videre i NM.