Vålerenga - Rosenborg
1 – 2 (0–0)

6.06. 2015

Tilskuere: 20958

Rosenborg kom best i gang på Ullevaal og tok fort styring på kampen. Pål André Helland var mye involvert og skapte trøbbel for Vålerengas venstreback. Nærmest i førsteomgang kom han imidlertid på et frispark fra 23 meter som han klinket i stanga.

Mot et svært aggressivt Rosenborg måtte Vålerenga ta vare på de sjansene som kom, og på et frispark fra Grindheim fikk Heltne Nilsen sjansen til å avslutte fra kloss hold, men ballen skled av hodet og gikk ufarlig inn til keeper.

Vålerenga forsvarte seg stort sett godt sentralt i banen, men Rosenborg satte opp et stort angrepstempo midtvegs i omgangen, med entouch-spill i vertenes 16-meter og Mike Jensen avsluttet med et hardt skudd som Michael Langer akkurat fikk hanskene på.

Rosenborg klarte å holde oppe tempoet i angrepsspillet i enda større perioder i første del av andre omgang og etter fem minutter satte kampen store spiller, Pål André Helland sitt første mål. Det var Ole Selnæs som spilte gjennom høyrevingen med en strålende pasning, og alene med keeper var Helland frekk og chippet ballen over keeper og i mål.

Bare fire minutter senere var Pål André Helland igjen på farten. Denne gangen var det Mike Jensen som hadde nøkkelen til VIF-forsvaret med en stikkpasning gjennom backfireren. Der var Helland på et løp og chippet ballen på nytt over keeper til 0-2.

Men Vålerenga hadde en joker på benken. Deshorn Brown kom inn etter en times spill og ga hjemmelaget en ny dimensjon på topp. Han brukte seks minutter på å finne veien til mål, da han headet et frispark fra Grindheim forbi André Hansen fra kloss hold, og det var ny spenning.

Vålerenga fikk mye energi av scoringen og sendte mange mann fremover. Rosenborg lot seg stresse av vertenes aggressive forsvarsspill og mistet ballen noen ganger i halvfarlige situasjoner.

Men RBK klarte å justere seg inn, fikk god balanse og unngikk at kampen åpnet seg for mye. I sluttminuttene fikk Rosenborg igjen mer kontroll på kampen og 1-2 holdt seg kampen ut. Dermed reiser Rosenborg hjem med tre fortjente poeng fra Ullevaal.