Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Hjemmelaget Sarpsborg gikk hardt ut fra start og klarte å stresse RBK littegrann ved et par anledninger i åpningen. Men Rosenborg tok seg fort inn og tok over initiativet etter et kvarters spill. Tobias Mikkelsen satte Quentin Westberg på prøve med et lurt skudd mot lengste kryss, men keeperen fikk en hanske på ballen.

Noen minutter senere havnet en halvklarering hos Helland på 13 meter som tuppet ballen fem centimetre utenfor stolpen.

Sarpsborg la seg etter hvert lavere, men var ikke ufarlige på overganger. Rosenborg fikk til tider satt opp balltempoet og kom til flere gode skuddmuligheter. Etter en drøy halvtime ble Sarpsborg-målet bombandert med skudd, og Mikkelsen kom nærmest da suseren hans fra 12 meter ble klarert på streken og opp i tverliggeren.

Det luktet virkelig et RBK-mål på Sarpsborg Stadion og det kom etter 40 minutter. Midtsjø tråklet seg først gjennom et hav av Sarpsborg-spillere før han leverte en stikkpasning i bakrommet. Der var Helland på plass og la ballen rundt keeper og i mål ved lengste stolpe!

I starten av andre omgang klarte hjemmelaget å dra ned tempoet, duellerte bra og fikk flyttet presset høyere. Rosenborg måtte passe på at kampen ikke kom for mye inn i Sarpsborgs spor, men fikk også noen gode overgangsmuligheter. Og det var på en overgang at kampens andre mål skulle komme. Mike Jensen fikk ballen sentralt på 25 meter, og ingen forsvarere støtet. RBKs kaptein takket og bukket, og plasserte ballen i mål ved stolperoten.

Sarpsborg forsøkte å sette inn en sluttspurt for å ta igjen forspranget, men Rosenborg forsvarte seg godt. I tilfeller hvor hjemmelaget kom til skuddmuligheter kastet oppofrende RBK-forsvarere seg foran og hindret redusering. Dermed vant Rosenborg første kamp etter ferien og tar med tre poeng hjem til Trondheim.

Chris Thomas Skogli