1 – 1 (1–1)

Tippeligaen

27.06. 2015

Tilskuere: 21401

Lerkendal var utsolgt og badet i solskinn da regjerende mester Molde gjestet serieleder Rosenborg lørdag. Det var stor nerve og tenning i kampen fra første spark og Rosenborg skapte den første store sjansen på et lurt frispark etter seks minutter. Helland slo inn bak backlinja og Søderlund stupte frem foran Ørjan Nyland (toppbildet), men fikk ikke skikkelig treff og headet utenfor.

Det ble jevnt og få store sjanser den første halvtimen, men så ekspoderte det. Mike Jensen kom rundt på høyresiden etter 32 minutter og etter litt om og men var Alexander Søderlund frempå og satte ballen i det lengste hjørnet.

Men jubelen stilnet fort på Lerkendal. Bare to minutter senere var André Hansen svært uheldig på et innlegg og rotet ballen i eget mål. Dermed sto det 1-1 etter den første omgangen.

Kampen fortsatte i et høyt tempo og med et høyt tenningsnivå i andre omgang. Spillet bølget frem og tilbake og begge lag skapte noen store målsjanser. Mike Jensen begynte å rive seg løs fra sin tette markering og laget trøbbel for Molde-forsvaret da han ble spilt gjennom etter en times spill, men traff ikke Alexander Søderlund foran mål.

Enda nærmere var Tobias Mikkelsen etter 70 minutter da Riski la inn fra kortlinja og dansken kom på et bra løp mot første stolpe, men treffet var dårlig og ballen strøk utsiden av stolpen.

Rosenborg kjørte opp tempoet enda mer mot slutten av kampen og Molde begynte virkelig å kjenne det. Flere ganger lå bortelagets spillere nede med krampe, mens Rosenborg var marginer fra å komme til store målsjanser i Moldes 16-meter.

Det lå et RBK-mål i lufta i avslutningen av kampen, men Molde klarte å holde unna og det endte med 1-1 og poengdeling.