Rosenborg tok raskt et grep om spillet borte mot Vikingur, men skulle slite med å låse opp et kompakt forsvar. Det ble spilt endel på en feilvendt Malec, men avleveringene til RBK-spillere i bakrom ble stoppet. Rosenborg forsøkte også komme rundt på kantene, men innleggene ble stoppet av oppofrende motspillere. Da forsøkte både Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs seg med langskudd, men fikk ikke bra nok treff til å sette keeper på prøve.

Vikingur utnyttet kontringsmulighetene da de kom, og skapte også de største sjansene før hvilen. André Hansen måtte to ganger i aksjon for å hindre Vikingur-scoring, først ved en heading etter en dødball, og så etter at RBK ble litt ukonsentrerte og mistet ballen utenfor egen 16-meter. Like før pause var Riku Riski nær ved å sende Rosenborg i føringen, men skuddet hans fra 18 meter ble stoppet gjennom en god keeper-redning.

Hjemmelaget klarte periodevis å stå litt høyere i den andre omgangen, men det var Rosenborg som stort sett styrte spillet. Men RBK slet kraftig med å få til sitt eget spill, hvor indreløperne ble lite involvert og Vikingur som oftest klarte å stoppe RBK på 16-meterstreken. Hjemmelaget var heller ikke ufarlige kom til en stor mulighet på et frispark som ble headet like utenfor fra kloss hold.

Rosenborg stanget og stanget, og behøvde noen kunne skape noe på egenhånd. Det fikk RBK da Alexander Søderlund ble byttet inn etter en drøy time. Ti minutter før full tid tok han saken i egne føtter og banket til fra drøyt 20 meter. Keeper rakk knapt å reagere og kunne bare konstantere at Rosenborg hadde tatt ledelsen.

Søderlund skulle også sørge for at utgangspunktet for returoppgjøret ble enda bedre med en ny scoring på overtid. Det var Mikkelsen som ble spilt gjennom et Vikingur-forsvar som endelig begynte å sprekke litt opp. Dansken la ballen på tvers i feltet, hvor Søderlund lurte bort en motspiller før han banket ballen i nettaket med utsiden av høyrefoten. Dermed vant Rosenborg 2-0 på Færøyene og har et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal Stadion 9. juli.