Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Bodø/Glimt - Rosenborg
1 – 0 (1–0)

Tippeligaen

5.07. 2015

Tilskuere: 3960

Kampreferat:

Forrige gang Rosenborg hadde tapt i serien på Aspmyra var 2. juli 1979. 36 år og tre dager senere gjentok det seg.

Bodø/Glimt fikk en drømmestart da Rosenborg gjestet Aspmyra. Knappe to minutter var spilt da Trond Olsen fyrte av et langskudd som gikk via en RBK-spiller og i mål bak en utspilt André Hansen.

Rosenborg tok så over og presset Bodø/Glimt bakover, mens hjemmelaget, med sine kjappe kanter satset på å kjøre raske kontringer. Det ble en åpen førsteomgang, hvor begge lags keepere fikk mye å jobbe med. Fredrik Midtsjø og Mike Jensen kom begge til gode skuddmuligheter, men fikk ikke plassert ballen godt nok til å lage de store utfordringene for Pavel Londak.

I den andre enden av banen måtte André Hansen plukke frem sitt beste for å hindre ny scoring. Fitim Azemi fikk headet fra sju meter, men Hansen reagerte raskt og fikk en hanske bak ballen. Dermed Glimt-ledelse til pause.

Rosenborg tok enda mer over banespillet i andre omgang, og forsøkte å komme seg gjennom det kompakte Glimt-forsvaret. Mikkelsen kom nær da han ble spilt gjennom sentralt, og rundet keeper. Men avslutningen ble blokkert av en forsvarsspiller!

Det ble mye spill mot Glimts forsvar mot slutten av kampen, men det kom få initiativ og RBK slet med å finne veien gjennom. Da det lykkes å komme rundt på sidene var dessverre innleggene ikke gode nok til å skape trøbbel for Bodø/Glimts forsvarsspillere som ryddet unna gang på gang.

Dermed måtte Rosenborg dra hjem fra Bodø med årets andre tap, og tok dermed ikke vare på muligheten til å dra ytterligere i fra i toppen av tabellen.

Chris Thomas Skogli