Rosenborg kom best ut i fra start mot Odd, og skapte den første store sjansen etter 17 minutter da Ole Selnæs slo en meget god pasning i bakrom, hvor Mikkelsen timet et godt løp. Mikkelsen nådde akkurat ikke ballen, som spratt over keeper og like utenfor det tomme målet.

Odd la seg svært lavt og Rosenborg måtte finne en vei gjennom eller rundt det ti mann store forsvaret. Rosenborg kom spilte seg flere ganger til gode innleggsmuligheter, men var litt for skuddvillige fra spiss vinkel, i stede for å finne en bedre plassert medspiller.

Det var imidlertid skuddvillighet som skulle være nøkkelen for å få det viktige åpningsmålet. Med fire minutter igjen av første omgang ante Ole Selnæs muligheten til et godt skudd fra nesten 30 meter. Midtbanespilleren klemte til og ballen sneiet en spiller på vei mot mål, slik at keeper aldri rakk tilbake for å stoppe det harde skuddet. Dermed kunne Rosenborg gå i garderoben med ledelse.

Helland var usikker før kampen, men god behandling og iherdig trening gjorde at han ble klar. Arbeidet ga resultater i et flott mål etter 50 minutter. Det var Mikkelsen som kom seg inn i 16-meteren etter av Jonas Svensson hadde åpnet vei med et godt løp. Dansken la inn til Helland som fikk snudd seg i feltet og plasserte ballen i det borterste hjørnet.

Kampen åpnes seg skikkelig nå, som Odd sendte flere spillere fremover. Rosenborg kom på flere farlige kontringer, som resulterte i store målsjanser. I etablert angrep strødde Stefan Strandberg og Ole Selnæs gode pasninger blant annet til en god Tobias Mikkelsen som gjennom gode begevelser kom til flere store målsjanser. Bare litt unøyaktighet i avslutningene , og Tobias Mikkelsen var svært aktiv og god på venstresiden, og kom til store muligheter, men var litt for unøyaktig til å komme på scoringslisten.

Med 20 minutter igjen på kampuret fikk Rosenborg et hjørnespark, som Ole Selnæs sto mot nærmeste stolpe. Alexander Søderlund måtte løpe utover for å komme på ballen, men fikk likevel til en bra heading. Rossbach var oppe med hanskene, men ikke raskt nok til å stoppe ballen, og det sto 3-0!

Odd kom til et par skudd i kampens siste fase, men André Hansen hadde god kontroll på det som kom. I den andre enden av banen var Rosenborg enda nærmere å øke ledelsen, og nærmest var John Hou Sæter som banket ballen i stanga, før den trillet på streken og i motsatt stang før Odd fikk klarert. Dermed endte det med en fortjent 3-0-seier for Rosenborg Ballklub over Odds Ballklubb på Lerkendal.