0 – 1 (0–0)

Kvalifisering E-cup

16.07. 2015

Tilskuere: 1550

Vertene KR gikk ut med et høyt press da Rosenborg var på Island i den første kampen i den andre kvalifiseringsrunden til UEFA Europa League. De kom til et langskudd etter et par minutter, men André Hansen hadde kontroll. Et nytt langskudd kom ni minutter senere, og da gikk ballen like over krysset bak RBKs keeper.

Men Rosenborg viste ro med ballen og tok fort over initiativet i kampen. På høyresiden ble Jonas Svensson spilt gjennom, men var bare et litt for hardt touch unna å skape en stor målsjanse.

Den første store sjansen fikk Alexander Søderlund etter et bra innlegg fra Tobias Mikkelsen. Søder rev seg løs like foran mål, men headingen fikk utenfor mål. Like før pause fikk også Eyjolfsson sjansen på hodet, denne gang etter et hjørnespark, men også hans forsøk gikk utenfor.

Andre omgang åpnet med to store sjanser. Først var det Óskar Örn Hauksson som banket ballen like utenfor krysset, før Rosenborg kontret og Fredrik Midtsjø kom seg alene med keeper. Men keeper reddet.

Rosenborg hadde koblet grepet, og noen minutter senere ble Alexander Søderlund revet ned i feltet. Pål André Helland var sikker fra krittmerket og plasserte ballen nede ved venste stolpe.

Det ble mye Rosenborg etter scoringen, og Mike Jensen var svært nære på et innlegg som gikk langs bakken gjennom feltet, og kapteinen nesten fikk tåa på ballen foran keeper.

Flere ganger kom Rosenborg rundt på sidene, men innleggene ble ofte blokkert ut til hjørnespark av oppofrende forsvarsspillere. Men det holdt også på å smelle motsatt vei da Óskar Örn Hauksson fikk skutt fra 13 meter. Men han ble kraftig presset og satte ballen utenfor.

Dermed vant Rosenborg 1-0 i Reykjavik og har skaffet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal neste torsdag.