Det var to offensive lag som møttes til dyst på Komplett.no Arena i Sandefjord. Hjemmelaget etterlot seg rom da de angrep, og disse rommene var Rosenborg svært gode på å utnytte i starten av kampen.

Etter fem minutter kontret Rosenborg, og kom i overtall mot Sandefjord-forsvaret. Helland var presis med høyrefoten og slo en lav ball gjennom feltet til Tobias Mikkelsen som kom alene med keeper. Der var dansken iskald og trillet ballen kontrollert i lengste hjørne.

Ytterligere fem minutter gikk og RBK kontret igjen. Denne gang var det på venstre at gjennombruddet kom, og Tobias Mikkelsen slo presist inn til en umarkert Alexander Søderlund foran mål, som klinket inn RBKs andre.

Etter de to raske scoringene la Sandefjord seg lavere, og de ble vanskeligere for Rosenborg å bryte gjennom. RBK kom likevel til et par større sjanser til før pause, først ved Mike Jensen som satte ballen i stanga fra 17 meter, før Pål André Helland satte ballen like utenfor bakre stolpe fra spiss vinkel.

Sandefjord gjorde et nytt forsøk på å komme tilbake i andre omgang, og kom nær etter knappe ti minutter da RBK mistet ballen utenfor egen 16-meter og Kjell Rune Sellin ble spilt på åpent mål. Men den tidligere RBK-angriperen måtte slenge seg frem satte ballen over tverliggeren fra ti meter.

RBK hadde vunnet det meste av dueller i første omgang, men hadde langt fra den samme intensiteten i starten av andre. Det var ikke ufortjent da Pål Alexander Kirkevold ble spilt gjennom etter 61 minutter og reduserte til 1-2.

Rosenborg spilte seg opp igjen i siste del av omgangen og begynte å skape et nytt press på Sandefjord. Det kom også noen gode muligheter fra frispark fra 20 meter, hvor Pål André Helland to ganger bare var en god keeperredning fra å komme på scoringslisten.

Mot slutten av kampen hadde Rosenborg god kontroll og loset seieren i havn. Dermed reiste Rosenborg hjem fra Sandefjord med tre poeng.