2 – 3 (1–0)

Kvalifisering E-cup

30.07. 2015

Tilskuere: 10532

Debrecen med to store sjanser i åpningsminuttene. Først fritt skudd fra 12 meter, rett i blokkeringen til Jonas Svensson, før RBK ikke fikk klarert på et innlegg og en Elfsborg-spiller avslutter fra fem meter, rett i Skjelvik.

Rosenborg ble farligere utover i omgangen, og etter 20 minutter fikk RBK flyttet mye folk opp på banen. Gode gjenvinninger gjorde at Rosenborg kom til flere innlegg, men uten at det ble farlige avslutninger av det.

Debrecen var hakket mer presise og farligere i det de foretok seg fremover på banen, og det var ikke helt ufortjent da de tok ledelsen etter 33 minutter. Rosenborg kontret, men hjemmelaget fikk et brudd og startet sin egen overgang. Det ble lagt inn langs 16-meterstreken, hvor Norbert Balogh kom seg løs fra markeringen og plasserte inn Debrecens ledermål.

Bare et par minutter senere fikk Rosenborg en gigantsjanse til å utligne. Tobias Mikkelsen fikk dratt seg løs og satte ballen i stanga, og returen fra kloss hold ble satt i tverliggeren av Alexander Søderlund!

Fem minutter ut i andre omgang fikk imidlertid duoen gjort opp for missen. RBK hadde vært litt stresset og upresise i første omgang, men kom utpå og tok styring på spillet i andre. På en en kontring av høy klasse, fem minutter ut i omgangen, spilte Alexander Søderlund gjennom Mikkelsen fra en trang posisjon, og alene med keeper var Mikkelsen iskald da han satte ballen under sisteskansen og i mål.

Noen minutter senere var stillingen snudd! Pål André Helland hadde skapt mye trøbbel for Debrecens venstreback gjennom den første omgangen, men viste også frem mer enn sine driblekunster. Da Rosenborg fikk frispark på 20 meter, lot han ikke sjansen gå fra seg og skrudde ballen vakkert over muren og i nærmeste kryss!

Rosenborg fikk ligge og vente på gode overgangsmuligheter i andre omgang, og da den kom etter 87 minutter, lot ikke RBK sjansen gå fra seg. Tobias Mikkelsen ble spilt gjennom på venstresiden, og inne i boksen gjorde debutantene de Lanlay og Vilhjalmssom gode bevegelser slik at keeper ble oppmerksomme på dem og tok et ørlite steg ut fra stolpen sin. Det var Mikkelsen frekk nok til å se, og banket ballen i mål ved nærmeste stolpe!

Debrecen kastet alle mann fremover på tampen, og i det siste ordinære minuttet fikk hjemmelaget redusert til 2-3 etter en retur. Men Rosenborg tar likvel med seg et veldig godt resultat tilbake til Trondheim og returoppgjøret som går på Lerkendal 6. august.