Rosenborg - Sarpsborg 08
3 – 2 (0–1)

2.08. 2015

Tilskuere: 13779

Det var Sarpsborg som startet best på Lerkendal og skapte tre store sjanser i løpet av de første 20 minuttene. Først var det Kronberg som satte ballen over fra god posisjon, før en Sarpsborg-spiller headet like utenpå på et hjørnespark noen minutter senere. Gjestene var gode på dødball og var ikke langt unna å gå opp i ledelsen da tre spillere kom fri i 16-meteren på en dødball og Ole Heieren Hansen satte ballen like utenfor lengste stolpe.

Men så våknet Rosenborg til. Alexander Søderlund fikk skutt fra 14 meter, men hadde siktet litt for høyt og ballen gikk over. Noen minutter senere var det Helland som spilte gjennom Jonas Svensson på høyre siden, og høyrebacken forserte inn i 16-meteren. Han slo hardt inn foran mål, men ingen spillere fikk foten på ballen og det ble innkast på motsatt side.

Rosenborg tok mer og mer over banespillet utover i omgangen, men Sarpsborg forsvarte seg bra og RBK slet med å bryte gjennom. Gjestene var også farlige på overganger, og fikk det som de ville like før pause. Kovacs stusset en langball til spissmakker Patrick Mortensen som rev seg løs utenfor 16-meteren og dunket ballen hardt forbi André Hansen og til 1-0 for gjestene.

Kåre Ingebrigtsen tok grep i pausen og satte innpå Eyjolfsson og Selnæs. Trolig sammen med noen velvalgte ord i garderoben kom Rosenborg ut i en helt annen fasong. Sarpsborg ble skikkelig kjørt fra start i andre omgang og etter seks minutter ga det uttelling da Fredrik Midtsjø stupte frem på et hjørnespark og stusset inn utligningen.

Etter en knapp time skaffet Mike Jensen et frispark i god posisjon utenfor 16-meteren. Plasseringen var litt til venstre, så det hadde vært naturlig med en høyrefot for å prøve seg. Men når man har Pål André Helland på banen spiller det ingen rolle. Den formsterke høyrevingen skrudde ballen rundt venstresiden av muren og i mål bak en sjanseløs Duwayne Kerr.

Men Sarpsborg hadde ikke gitt opp, og var med sine store spisser fryktet på dødball. Etter 65 minutter klarte ikke Rosenborg å klarere en dødball skikkelig og ballen falt ned til Ernemann som klinket inn 2-2 fra 18 meter. Et perlemål, men dessverre feil vei for de 13 779 RBK-tilskuerne på Lerkendal.

Rosenborg holdt imidlertid oppe trykket og seks minutter før full tid fikk Pål André Helland skutt etter et hjørnespark, hvorpå keeper måtte gi retur. Da var Alexander Søderlund er han skal være og satte returen i mål! Dermed ble det en sliteseier for Rosenborg som nå har sju poengs luke på toppen av tabellen!