Rosenborg hadde med seg et 3-2-resultat fra kampen i Ungarn, og gjestene Debrecen mptte angripe for å kunne gå videre til play-off i Europa League. Og de sparte ikke på kruttet i starten, hvor de kom til tre store sjanser før kvarteret var gått. Den største fikk Sidibé da han kom seg løs på venstresiden og kom alene med keeper. Men Jonas Svensson kasta seg ned og blokkerte skuddet.

Rosenborg våknet omsider og kom til en trippelsjanse etter 18 minutter, Alexander Søderlund fikk skutt fra skrått hold, men avslutningen ble blokkert. Ballen dalte ned mot Pål André Helland, men Debrecen fikk akkurat klarert unna.

Etter halvspilt omgang kom den så langt største sjansen til Rosenborg. Et hjørnespark ble skrudd mot første stolpe, hvor Søderlund stupte frem og stusset ballen mot mål. Men keeper István Verpecz fikk slått ballen over mål.

Men på den neste headingen skulle den sitte for RBKs toppscorer. Pål André Helland la inn på bakre, hvor Søder kom seg i posisjon og headet hardt og sterkt via keeper og i mål.

Rosenborg var nå inne i en strålende periode, og gjestene slet skikkelig med å henge med da RBK satte opp tempoet. Etter 39 minutter fikk de bare halvklarert ut til Mike Jensen på 20 meter, som den lille åpningen i motsatt kryss og vakkert skrudde inn 2-0.

Men Debrecen hadde noen store spillere på topp, og Geoffrey Castillion viste muskler like før pause. Han tok ned ballen sentralt i RBKs 16-meter og dunket inn reduseringen fra kloss hold.

Med reduseringsmålet hadde nok Debrecen troen på å kunne snu dette i andre omgang, men Helland gjorde jobben svært vanskelig for dem. Bare tre minutter etter hvilen lurte han den eneste spilleren med gult kort, Péter Máté, utenfor 16-meteren, som måtte felle RBKs brennhete høyrekant med en sen takling. Dermed bar det rett i garderoben.

Rosenborg tok fullstendig over etter utvisningen, og bosatte seg inne på Debrecen sin banehalvdel. Det ble mye balltrilling for Rosenborg som måtte vende spillet mye for å forsøke å danne sprekker i den ungarske muren.

Men 3-1-målet måtte til slutt komme, og det igjen på lækkert vis. Jørgen Skjelvik gikk forbi en rekke motspillere på venstresiden og la inn et ferdigscoret innlegg til Matthias Vilhjalmsson, som satte sitt første for RBK med en heading fra to meter! Dermed vant Rosenborg 3-1, og til sammen 6-3 over Debrecen, noe som betyr at det blir play-off til UEFA Europa League.