Rosenborg tok fort initiativet på Åråsen, og klarte å flytte presset høyt gjennom god gjennvinning. Men Lillestrøm forsvarte seg bra, og det tok 25 minutter før den første skikkelige sjansen kom. Tobias Mikkelsen dro seg inn på 17 meter og skrudde ballen mot lengste, men Origi fikk slått til corner.

Bare to minutter senere var Alexander Søderlund enda nærmere. Mike Jensen ble spilt i bakrom på høyresiden og slo ballen gjennom feltet. På bakre var Søder på plass og banket ballen mot mål, men igjen ble RBK hindret av en god keeperinvolvering.

Mike Jensen fortsatte å skape trøbbel for Lillestrøm med sine gode løp inn i boksen. Etter en drøy time ble han på nytt spilt fri på høyre, og denne gang avsluttet han selv, rett på keeper. Motsatt indreløper, Fredrik Midtsjø ville også vise seg frem, og dro seg innover i banen i det neste angrepet, hvorpå han chippet ballen frekt over keeper, men traff tverliggeren.

Da ville Pål André Helland vise lagkompisen hvordan det skulle gjøres. Han dro seg inn sentralt, 25 meter fra mål og banket til. Ballen for som et prosjektil opp i nærmeste kryss bak en sjanseløs Arnold Origi i LSK-målet!

Rosenborg skulle også doble ledelsen like før pause. Igjen var Helland involvert, da han slo et hjørnespark presist foran mål, hvor Johan Lædre Bjørdal kom flygende gjennom feltet og headet ballen hardt i mål!

Lillestrøm måtte fremover etter pause, og fikk muligheten sin etter bare 30 sekunder. Fred Friday gikk enkelt over ende i Rosenborgs 16-meter, og dommeren pekte på krittmerket. Straffesparket tok Friday selv, men satte ballen utenfor!

Bare sekunder senere banket Johan Lædre Bjørdal ballen i mål i den andre enden av banen, men ble korrekt avblåst for en marginal offside.

Etter den innholdsrike åpningen på omgangen lukket kampen seg mer, med få sjanser i en 20-minuttersperiode. Men så satte Rosenborg virkelig opp tempoet og kjørte skikkelig over hjemmelaget. Også på dødball var RBK klart best på Åråsen, og etter 74 minutter fikk Eyjolfsson gå opp og heade på et hjørnespark. Hodestøtet var hardt, men keeper fikk en hanske på ballen, som spratt ut til Johan Lædre Bjørdal. Midtstopperkollegaen banket til fra spiss vinkel og ballen gikk via keeper og inn til Bjørdals andre for kvelden!

LSK hadde mye å henge fingrene i, med et RBK som fortsatte å angripe med mange mann. Høyreback Svensson kom på et godt løp inn i Lillestrøms 16-meter, kjempet seg foran motspilleren og ble felt. Dermed ble det straffespark til Rosenborg, og Alexander Søderlund var kald på labben da han sendte Rosenborg opp i 4-0!

Samme Søderlund skaffet Rosenborg et nytt straffespark noen minutter senere da han ble spilt i bakrom av Vilhjalmsson og Mikalsen felte han i skuddøyeblikket. Mikalsen fikk rødt kort, og Søderlund satte ballen på samme sted som forrige straffespark - i mål!

Dermed vant Rosenborg hele 5-0 foran tusenvis av høylydte RBK-supportere på Åråsen Stadion!