Rosenborg tok i mot Mjøndalen til NM-kvartfinale på Lerkendal, og gjestene kom ikke for å legge seg bakpå. Det var Mjøndalen som skapte den første sjansen med et skudd som hadde god retning mot lengste stolpe, men André Hansen slengte seg så lang han var og fikk slått ballen til hjørnespark.

RBK brukte noe tid på få i gang maskineriet, men behøvde derimot bare én mulighet for å score. Etter 16 minutter la Midtsjø ballen til rette i feltet og Alexander Søderlund klinket RBK i føringen fra 12 meter.

Helland viste seg frem før knappe halvtimen var spilt da han kjørte litt karusell med venstrebacken til Mjøndalen før han la inn foran mål. Der var Yann-Erik de Lanlay på plass og headet inn Rosenborgs andre.

Og det ble mye Rosenborg nå. Vilhjalmsson var defensiv, sentral midtbanespiller, men gikk likevel på et dypt løp etter en 34 minutter, og Mike Jensen slapp ballen perfekt gjennom MIF-forsvaret. Vilhjalmsson satte ballen mellom bena på keeper og det sto 3-0!

Gjestene fra Mjøndalen ga innhentingen et forsøk fra start i andre omgang, men Rosenborg presset nok til at gjestene gjorde feil i egen 16-meter. Etter 59 minutter ble ballen løs i Mjøndalen-feltet, og Pål André Helland fikk så god tid fra ti meter at han kunne vente ut keeper før han banket inn 4-0!

Både Sivert Solli og John Hou Sæter kom inn etter halvspilt omgang, og bidro begge da RBK hadde god kontroll på gjestene. Mjøndalen fikk noen dødballer de kunne blitt farlige på, men RBKs forsvarere ryddet godt unna. Rosenborg fikk også noen gode overganger som gjestene slet med å henge med på, men uten at det ble ytterligere scoringer på Lerkendal.

Dermed er Rosenborg videre til semifinalen i NM, hvor Stabæk blir motstander på Lerkendal!