Lerkendal Stadion var utsolgt til storoppgjøret mot Vålerenga, og det tok ikke lang tid før sjansene kom. Fredrik Midtsjø ble stoppet av en sen takling etter fire minutter, men fikk ikke straffespark. Svensson fikk imidlertid frispark like etterpå, og den la Helland hardt inn foran mål, hvor flere RBK-spillere steg opp foran mål, men ingen fikk hodet på ballen.

Rosenborg presset Vålerenga tilbake i egen 16-meter og kom til et par gode skuddmuligheter, ved Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay, men begge traff motspillere.

Utover i omgangen hadde Rosenborg ballen mye, men Vålerenga var godt organiserte og klarte å bryte Rosenborgs småspill når RBK forsøkte å komme seg gjennom VIF-forsvaret.

Seks minutter ut i andre omgang fikk Vålerengas venstreback Robert Lundström sitt andre gule kort og ble dermed sendt i garderoben. Rosenborg gjorde perioden enda tyngre for sine gjester bare tre minutter senere. Alexander Søderlund ble spilt i bakrom og alene med Sascha Burchert var han dyktig og iskald da han banket RBK i føringen!

Vålerenga slet med å henge med tempomessig nå, og pådro seg flere dødballer rundt egen 16-meter. Rosenborg kom med styrke i lufta, men både Eyjolfsson og Bjørdals forsøk ble stoppet.

Så begynte Rosenborg også å spille seg rundt på sidene og Vålerenga var i skikkelig trøbbel. Tobias Mikkselsen kom seg gjennom på høyresiden og skrudde ballen mot lengste hjørne, men Burchert var raskt nede og fikk akkurat slått ballen utenfor.

Men da Hólmar Örn Eyjolfsson fikk muligheten på en retur fra 13 meter måtte Vålerenga-forsvaret kapitulere. Islendingen hadde vært så nær, og hatt så lyst på scoring de siste kampene at det lyste av han da han klinket til og så ballen ende i nettet bak VIF-keeperen!

Rosenborg hadde full kontroll i avslutningen og var nærmere 3-0 enn gjestene var redusering. Flere mål ble det ikke, og Rosenborg tok fortjent alle de tre poengene mot Vålerenga.