En god keeper, et plutselig sceneskifte etter en time og til slutt RBK-fotball av beste merke var innholdet da Rosenborg fikk et knusende resultat borte på Stadionul Steaua i Bucuresti.

Det var vertene Steaua åpnet kampen med skremmeskudd etter ett minutt. Hjemmelaget gikk rett i angrep og kom til en heading fra ti meter, men rett på André Hansen.

Etter dette hadde Rosenborg en periode med veldig god kontroll. Men på den siste tredjedelen ble det for upresist og RBK fikk ikke utnyttet den gode perioden.

Etter 20 minutter hadde Steaua spilt seg tilbake inn i kampen, og satte André Hansen på prøve flere ganger på få minutter. Grégory Tadé fikk den største sjansen da hjemmelaget brøt i farlig posisjon og spissen ble spilt i bakrom. Men skuddet skrudde utover og utenfor mål.

Rosenborg slet med å holde på ballen utover i omgangen, og fikk flere farlige brudd som ble til farlige sjanser for motstanderen. Men RBK beholdt holdt unna til pause, mye takket være solid keeperarbeid, og god defensiv disiplin.

Vertene fikk også koblet et press fra start i andre omgang, men da timen var spilt var det som om noen slo på en bryter og Rosenborg våknet og fremsto som seg selv. På en overgang kom Tobias Mikkelsen i stor fart opp langs venstresiden, la ballen på høyrefoten og skrudde den vakkert i hjørnet bak keeper fra 18 meter! En herlig og viktig scoring på det tidspunktet.

Steaua kastet så mange mann i angrep, og var svært nær å utligne da Alexandru Chipciu klinket ballen i stolpen. Men Rosenborg var på gang nå, og doblet like etter. Anders Konradsen hadde kommet inn til sin debut for Rosenborg og brukte bare ett minutt på å skaffe seg sin første målgivende pasning da han headet i bakrom og Pål André Helland klinket ballen i lengste!

Rosenborg kjørte hjemmelaget skikkelig nå. Eyjolfsson og Bjørdal gikk på med full kraft i duellene og fikk flere smeller, men begge reiste seg og tok luven av hjemmelagets angripere. Og i andre enden av banen kom de Lanlay og Vilhjalmsson inn på banen med friske krefter, noe som førte til at Steaua-forsvaret måtte kapitulere på nytt på overtid. De Lanlay la igjen til Vilhjalmsson som fortserte inn i boksen og fant Mike Jensen. Dansken sendte avgårde et hardt skudd som keeper måtte gi retur på, og den satte han selv i mål.

Dermed vant Rosenborg hele 3-0 i Bucuresti og har et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal om en uke!