Kvalifisering E-cup

27.08. 2015

Tilskuere: 14640

Himmelen åpnet seg over Trondheim og Lerkendal i det Rosenborg og Steaua Bucuresti entret Lerkendal-matta for returoppgjøret i Play-off til UEFA Europa League.

Det ble en jevnt åpning under vanskelige forhold, med tendenser til overvann noen steder. Steaua forsøkte seg på sidene, men ballen stoppet gjerne opp slik at RBK-backene, bestående av Fredrik Midtsjø på høyresiden og Jonas Svensson på venstresiden plukket opp ballen. Rosenborg kom på sin side til et par dødballer i gode posisjoner, men uten å treffe mål.

Rosenborg skapte omgangens største mulighet etter 44 minutter da Midtsjø kom på overlap og la inn til Konradsen som avsluttet fra kloss hold, men via en motspiller og ut til hjørnespark.

Gjestene stormet i angrep i fra start i andre omgang, og fikk betalt etter åtte minutter da Adrian Popa ble spilt i bakrom og rundet André Hansen før han satte ballen i mål.

Men Steaua Bucuresti måtte fortsatt score mål, og det åpnet for gode kontringsmuligheter til Rosenborg. Etter 67 minutter kom Mikkelsen og Helland på en rask overgang, hvor dansken spilte til hemnværingen som hemnværingen som skled mot ballen, men ikke raskt nok til å sette den forbi keeper.

På den tunge gressmatta tok Rosenborgs-spillerne ut det siste gjennom omgangen og kjempet hele veien inn. Steaua Bucuresti klarte aldri å skape spenningen med et andremål, og dermed vant Rosenborg 3-1 sammenlagt og er kvalifisert til gruppespillet i UEFA Europa League!