Det ble en jevn åpning på kampen mellom et høytpressende Stabæk og et RBK som ønsket å ta kommandoen på eget gress. Lagene klarte å ta ut hverandres styrker i starten, og tross et høyt tempo gikk det en halvtime før den første målsjansen kom, da El Ghanassy sendte et langskudd over mål.

Nå åpnet kampen seg en periode, og Rosenborg fikk flere gode overgangsmuligheter. Men det gjensto litt på bevegelsene, slik at Stabæk fikk ryddet unna foran eget mål. Yann-Erik de Lanlay prøvde også skuddfoten etter 36 minutter, men skuddet fra 25 meter gikk en halvmeter utenfor stolpen.

Rosenborg kom ut med et mye høyere tempo og presisjon i den andre omgangen, og skapte umiddelbart trøbbel for gjestene. Spesielt var de Lanlay toneangivende, sammen med kampens gigant, Ole Selnæs. Etter en rekke hjørnespark og press på Stabæk kom de Lanlay svært nær etter 66 minutter. Mike Jensen chippet i bakrom, hvor de Lanlay kom på et veltimet løp. Venstrekanten forsøkte å chippe over Mandé, men keeperen fikk fingertuppene på ballen.

Like etter var det Eyjolfsson sin tur på et frispark fra midtbanen. Helland slo hardt inn foran mål, og islendingen knuste alle i feltet men headet rett i brystkassa på Stabæk-keeperen fra kloss hold.

Og høyresiden til Rosenborg ble farligere mot slutten av kampen. Etter 79 minutter kom Helland seg rundt på høyresiden og sendte avgårde et skudd som keeper måtte gi retur på. Jensen slo returen inn foran mål, men Stabæks Haugstad fikk akkurat headet ballen unna like foran Vilhjalmsson to meter fra åpent mål.

Rosenborg sendte mange mann i angrep i sluttminuttene og skapte flere store sjanser. Men det åpnet også for store kontringsmuligheter. Etter 86 minutter kom Stabæk tre-mot-tre og Gorozia rundet André Hansen. Det påfølgende skuddet ble imidlertid blokkert på streken av Ole Selnæs!

Tobias Mikkelsen hadde et godt innhopp og skapte mye trøbbel for Stabæk med sin store bakromstrussel. Stabæk ble angrepet fra begge kanter og hadde mer enn nok med å forsvare seg når kampen skred mot slutten.

20 000 på Lerkendal reiste seg og trampeklappet RBK på det aller siste hjørnesparket, tre minutter på overtid. Da steg Anders Konradsen opp i feltet og headet inn seiersmålet, til et enormt jubelbrøl! Rosenborg vant 1-0 og har 11 poengers luke ned til Stabæk!