2 – 2 (1–1)

Europa League

17.09. 2015

Tilskuere: 22826

Et tøft borteoppgjør mot tradisjonsrike St. Etienne var Rosenborgs åpning på årets UEFA Europa League. Og det skulle bli en kamp med høyt tempo, mye kjemping og et Rosenborg som gjennomførte en solid bortekamp og bare var minutter fra å ta med seg alle poengene.

Men det ble en tøff åpning på for Rosenborg, som fikk mål i mot etter bare fire minutter. Nolan Roux satte på storfarten på høyresiden og la inn bak RBK-forsvaret, hvor Robert Berič var først på ballen og banket inn St. Etiennes ledermål fra kloss hold.

Franskmennene angrep massivt, men etterlot seg også mye rom. Etter sju minutter var Rosenborg nær ved å utnytte dette da Helland slo ballen i bakrom, og Alexander Søderlund headet i mål. Men RBKs toppscorer var ti centimetre i offside og scoringen ble ikke godkjent.

Etter et press fra hjemmelaget i åpningen fikk Rosenborg roet seg ned med kompakt forsvarsspill og god kontroll med ball. Etter 15 minuter betalte den roen seg da Mike Jensen presist la ballen i rommet bak St. Etienne-forsvaret til Tobias Mikkelsen som satte ballen under keeper og i mål!

St. Etienne hadde ballen mest utover i omgangen, men Rosenborg fikk også muligheter til å kjøre overganger. Det var hjemmelaget som sto for den neste store sjansen etter en halvtimes spill. Et frispark ble slått i bakrom og Roux fikk en fot på ballen foran André Hansen, men RBK-keeperen reagerte raskt og fikk stoppet ballen.

Begge lag var interesserte i å komme til innlegg, og både Monnet-Paquet og Eyjolfsson kom til headinger foran mål, men begge sendte ballen utenfor.

St. Etienne presset det første kvarteret av andre omgang, men Rosenborg hadde stort sett god kontroll bakover. Etter en times spill løftet Rosenborg presshøyden sin og begynte å skape sjanser. 65 minutte var spilt da Alexander Søderlund headet i bakrom til Anders Konradsen, men indreløperen ble presset i skuddøyeblikket og satte ballen utenfor.

Rosenborg tok mer og mer tak i ballen utover i omgangen, men måtte være effektive. Og da RBK fikk frispark på 35 meter, lot man ikke sjansen gå fra seg. Ole Selnæs la ballen på bakre stolpe, hvor Alexander Søderlund, i duelle med flere motspillere brukte alle sine krefter og fikk headet ned til Jonas Svensson som satte ballen forbi keeper og i mål!

Nå måtte St. Etienne frem med mange spillere, og det åpnet seg store rom. Bare minutter etter ledermålet ble Tobias Mikkelsen spilt fri i bakrom, og kom alene med keeper, men avslutningen skrudde utenfor bakerste stolpe.

St. Etienne presset på, men Rosenborg holdt unna til det gjensto tre minutter. Da fikk St. Etienne straffespark etter at Hólmar Eyjolfsson var litt for tøff i feltet, og Nolan Roux var iskald da han satte ballen høyt opp til høyre og kampen endte 2-2.

Dermed har Rosenborg sikret det første poenget i sesongens UEFA Europa League etter en solid bortekamp.