Gjestene fra Stabæk gikk ut med et høyt press på Lerkendal, og fikk en god sjanse etter seks minutter. Et innlegg gikk via en spiller inn i RBKs 16-meter og Grossmann får headet fra kloss hold. Men André Hansen dro frem en reaksjonsredning av høy klasse og stoppet ballen.

På det påfølgende hjørnesparket kontret Rosenborg og Pål André Helland ble spilt gjennom sentralt ved en flott pasning av Mike Jensen. Helland så at Sayouba Mandé forlot målet, og lobbet frekt over keeperen til 1-0!

Rosenborg fikk flere gode overgangsmuligheter utover i omgangen, men var for upresise i gjennombruddsøyeblikket, og gjestene var dyktige og våkne i forsvarsspillet da de stoppet det som kom. Kontringsglade var også Stabæk som kom til flere farligheter, samt et skudd som ble klarert i stolpen av Ole Selnæs etter 36 minutter.

Tempoet ble adskillig lavere etter pause, med et RBK-lag som nok kjente de to bortekampene den siste uka, mens Stabæk koblet et grep om spillet. Bærumslaget hadde ballen mest det første kvarteret og de fikk også utlignet etter 52 minutter da en feil liten feilvurdering i RBK-forsvaret ble utnyttet av Birger Meling som kom seg ned til dødlinja og slo inn. Foran mål var Muhamed Keita på plass og plasserte ballen i mål fra sju meter.

Lite stemte offensivt for Rosenborg den første timen, og fortsatte også å skape problemer for seg selv bakover som de ble svært hardt straffet for. Jørgen Skjelvik ble for ivrig i en duell med Asante etter knappe 70 minutter og Stabæk fikk straffespark. Denne satte midtstopper Nicolas Næss sikkert i mål og Stabæk hadde snudd kampen!

Rosenborg måtte fremover nå og fikk resultat åtte minutter senere da Jonas Svensson fikk straffespark. Alexander Søderlund gjorde som han pleier fra krittmerket og utlignet for Rosenborg! 2-2 holdt seg også kampen ut, og det måtte ekstraomganger til for å fylle den første plassen i årets cupfinale.

Etter bare fem minutter var det innbytterne som gjorde det for Rosenborg. Det var imidlertid Fredrik Midtsjø som startet det hele med en flott lobb over Stabæk-forsvaret, i et lite bakrom hvor Yann-Erik de Lanlay kom på et godt løp. Kantspilleren la inn på direkten og foran mål rev Matthias Vilhjalmsson seg løs og satte inn 3-2 fra kloss hold! En nydelig scoring av god Rosenborg-klasse.

Stabæk kjempet hardt, men Rosenborg hadde mest energi og holdt gjestene unna de siste 25 nervepirrende minuttene. Dermed er Rosenborg klar for årets Cupfinale!