Rosenborg fikk den beste starten med et godt defensivt press som førte til noen gode overganger. Ole Selnæs kom svært nær da han banket til fra 25 meter etter åtte minutter og sendte ballen via en motspiller og i stanga bak Iven Austbø.

Det var RBK som hadde overtaket utover i omgangen, anført av en frisk Pål Andre Helland som skapte mye trøbbel for Vikings venstreback Kristoffer Haugen. Helland var også selv nær ved å score på en overgang etter en drøy halvtime, men Iven Austbø gjorde en god redning.

Begge lag hadde spilt ekstraomganger i NM denne uka, og det ble merkbart på tempoet i førsteomgang. Samtidig ble det flere stopp i spillet ettersom spillere på begge lag måtte ha behandling etter smeller. Men Rosenborg førte an, og det var ikke ufortjent da ledermålet kom sekunder før dommeren blåste til pause. Og hvem andre enn tidligere Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay var det som banket ballen i mål. Skuddet fra 18 meter gikk via en Viking-spiller og i mål bak en utspilt keeper.

Rosenborg styrte også det meste etter pause, og ble også giftigere i og rundt gjestenes 16-meter. Begge kantspillerne til Rosenborg gikk foran med sin gode teknikk en-mot-en, og etter 67 minutter dro Helland seg inn i feltet og la ballen til en umarkert Alexander Søderlund. RBK-spissen la ballen til rette før han banket inn 2-0!

Viking hadde ikke krefter til å sette inn en sluttspurt, og Rosenborg kontrollerte inn til 2-0 og tre nye poeng på Lerkendal.