0 – 1 (0–0)

Europa League

1.10. 2015

Tilskuere: 13939

Trønderhøsten møtte opp da Rosenborg tok i mot Dnipro Dnirpopetrovsk til årets første hjemmekamp i Europa League. I regn og vind skulle de lagene slite med å bryte gjennom hverandres forsvar, og da RBK misset med en avslutning i tverliggeren ti minutter før slutt, var gjestene nådeløse.

De ukrainske gjestene tok et grep om spillet fra start, mens Rosenborg var komptakte og jaget kontringer. Dnipro viste god basisteknikk med pasningsspill og mottak som var et hakk over det vanlige i Tippeligaen, men RBK sto godt defensivt og nektet dem sjanser.

Fremover ble det litt for stillestående av RBK i første halvdel av første omgang, og et aggressivt Dnipro-lag hadde sjeldent problemer med å skape brudd. Det endret seg derimot da kampen nærmet seg 30 minutter. Tobias Mikkelsen kastet seg inn i en takling midt på banen og vant ballen. Han forserte mot 16-meteren og leverte et skudd på mål, det første i kampen. Kampen endret litt karakter etter det og høyresiden viste seg frem like etter da Jonas Svensson kom på overlap, men Midtsjø var presset da han skulle avslutte og satte ballen over fra 15 meter.

Andre omgang ble lenge en stillingskrig med to lag med et godt forsvarsspill, men upresist angrepsspill. Spillet bølget frem og tilbake, men ingen av keeperene måtte skikkelig i aksjon den første halvtimen.

Rosenborg fikk sjansen på en dødball etter 78 minutter, og Ole Selnæs la presist på bakre. Der headet Konradsen inn i feltet og Eyjolfsson kom seg løs før han headet ballen i tverliggeren! Men bare minuttet senere kom Dnipro på en rask kontring og fikk lagt inn fra venstre. På første stolpe var Yevhen Seleznyov først på ballen og sendte gjestene i føringen på deres første sjanse.

RBK forsøkte å få til en sluttspurt og på overtid fikk Konradsen muligheten sin med en heading fra ti meter, men ballen gikk et par meter utenfor. Dermed tapte Rosenborg knepent 0-1 mot Dnirpo Dnipropetrovsk på Lerkendal.