Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Både Stabæk og Strømsgodset hadde vunnet sine kamper tidligere i runden, og Rosenborg svarte ettertrykkelig mot Start. En god André Hansen stengte igjen bakover, mens Konradsen, Helland, Midtsjø og Skjelvik var nådeløse i andre enden av banen og sørget for en 4-0-seier i Kristiansand.

Rosenborg fikk en pangåpning på oppgjøret med scoring før fem minutter var spilt. Et innkast ble stusset i feltet av Matthias Vilhjalmsson og hardt presset på ti meter klinket Anders Konradsen ballen i mål på volley! En klassescoring og tidlig ledelse for Rosenborg.

Som det pleier å være mellom disse lagene, så var dette en åpen kamp med godt med potensielle sjanser. Etter 17 minutter ble Svensson spilt gjennom på høyresiden, og la hardt inn langs bakken. Starts Jørgen Hammer sendte ballen mot eget mål fra seks meter, men rett i hendene på egen keeper!

Tre minutter senere var det hjemmelagets tur til å skape en sto sjanse. Børufsen slo Svensson i en hodeduell foran mål og forsøkte å heade over André Hansen. Men RBK-keeperen forflyttet seg fort og fikk slått ballen over mål. Etter den påfølgende hjørnesparket på Start til en ny heading fra god posisjon, men nok en gang dro Hansen frem en god redning.

Da Start ikke scoret på sine sjanser ble de nådeløst straffet av Rosenborg. Ved halvspilt omgang ble Fredrik Midtsjø felt på 16-meterstreken etter godt spill av Yann-Erik de Lanlay. Dommeren pekte på straffemerket, og Helland var kald og rolig da han ventet ut keeper og trillet ballen i mål fra krittmerket.

Like før pause kunne Rosenborg juble på nytt, denne gang ved Fredrik Midtsjø som sendte avgårde en markkryper fra 20 meter som gikk via en Start-spiller og i mål bak en utspilt Håkon Opdal.

Om det var et ørlite håp om comeback for Start etter første omgang, ble det fjernet kun to minutter ut i andre omgang. Ole Selnæs slo en perfekt bakromspasning til Jørgen Skjelvik som satte på turboen og la ballen i en bue over Håkon Opdal og ned i lengste hjørne foran flere hundre RBK-supportere som hadde tatt turen til Sør Arena!

Det ble mye Rosenborg utover i omgangen, og etter en drøy time var Skjelvik nære sitt andre mål, igjen etter en fantastisk bakromspasning av Ole Selnæs. Skjelvik kom alene med Håkon Opdal, men denne gang holdt Start-keeperen seg oppreist lengre, og fanget chippen.

Ole Selnæs fortsatte å strø nydelige pasninger i bakrommet, og både Mikael Dorsin og Skjelvik kom alene gjennom mot slutten. Alexander Lund Hansen og Tore Reginiussen kom også inn på banen og fikk det siste kvarteret, et kvarter Rosenborg kontrollerte fullstendig. Dermed ble null mål bakover og fire i Starts mål, til en sterk 4-0-seier på bortebane.

Chris Thomas Skogli