Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Bodø/Glimt er et av kun tre lag som har slått Rosenborg i årets Tippeliga-sesong, og selv om RBK-spillerne nok var sterkt motivert til å slå tilbake etter bortetapet, skapte de gule mye trøbbel også på Lerkendal. Glimt klarte til slutt å ta poeng, hvilket betyr at RBK ikke formelt er seriemester, men Stabæk må ta igjen ni poeng og 28 mål på de tre siste kampene for å hindre RBK.

Rosenborg kom bra ut av startblokkene, for etter noen minutter med høyt press fra gjestene var det Rosenborg tok over og kjørte kampen. Midtbanen drev opp tempoet for RBK og fant rom både på sidene og sentralt. Alexander Søderlund kom til et par farlige skuddposisjoner det første kvarteret, men ble presset av Glimt-forsvarerne og fikk ikke satt Pavel Londak på prøve.

Det ble mer stillestående og upresist fra Rosenborg etter hvert som Bodø/Glimt ble mer kompakte, men Rosenborg kom til ni avslutninger før pause, dog ingen på mål.

Rosenborg startet bedre i andre omgang, da Jørgen Skjelvik kom seg gjennom sentralt etter et par minutter og banket til, men rett på keeper. Dessverre klarte ikke Rosenborg å opprettholde trykket etter at Ole Selnæs måtte ut med skade etter 53 minutter. For bare to minutter senere fikk Bodø/Glimt en overgang de skulle ta godt vare på. RBK-forsvaret hadde flere forsøk på å klarere, men Bodø/Glimt fikk ballen ut til Trond Olsen som klinket den i mål.

Det ble mye rusk for RBK i midtperioden i andre omgang, men etter 79 minutter klinket Alexander Søderlund et innlegg fra Mike Jensen i mål og det skulle bli et trykk fra Rosenborg i sluttminuttene. Vilhjalmsson hadde kommet inn som ekstra spiss og Rosenborg fikk slått mange innlegg inn i feltet til gjestene, men Bodø/Glimt forsvarte seg heroisk og holdt unna.

Dermed endte kampen med 1-1 og poengdeling.

Chris Thomas Skogli