3 – 1 (1–0)

Europa League

22.10. 2015

Tilskuere: 8630

Lazio smalt i gang med to gigantmuligheter til Lazio etter kun tre minutter. Det var på et hjørnespark at Wesley Hoedt headet i stanga, og Alessandro Matri var på plass på returen, og med kun André Hansen foran seg satte han ballen i tverliggeren fra seks meter!

Og dramaet fortsatte på Stadio Olimpico. Knappe seks minutter var spilt da Lazio-midtstopper Maurício misset på et mottak og en våken Jørgen Skjelvik snappet ballen. Midtstopperen forsøkte å rette opp feilen, men endte opp med å felle Skjelvik som siste spiller, og måtte derfor forlate banen med rødt kort!

Kortet mente også at kampbildet endret seg og Rosenborg måtte justere sin plan. I stede for at italienerne styrte spillet, var det nå Rosenborg som etter hvert tok over, mens Lazio jaget overgangsmuligheter.

Rosenborg kom høyere opp i banen, og var gode i gjennvinningsspillet. Men etter 28 minutter glapp det for RBK-forsvaret, selv om de var i overtall. Candreva fant Matri i bakrommet med en meget presis stikkpasning og Lazio-spissen var plutselig alene med André Hansen. Den sjansen tok Matri vare på og sendte Lazio i føringen.

Bare to minutter senere var det Rosenborg sin tur å treffe stanga da Jørgen Skjelvik ble spilt i bakrom, og la ballen mot lengste hjørne. Men keeper fikk akkurat noen fingertupper på ballen, som gikk i metallet før den ble klarert. Seks minutter senere slo de Lanlay et flott innlegg foran mål, og denne gang var det Søderlund som headet i stanga.

Tidlig i andre omgang fikk Rosenborg erfare hvor hardt man blir straffet for feil i Europa League, da ballen ble mistet unødvendig og enkelt midt på egen halvdel. Ballen ble raskt spilt til Alessandro Matri som fant Felipe Anderson på 18 meter, og brasilianeren passerte ballen ned i lengste hjørnet til 2-0.

Men Rosenborg ga seg ikke. Kåre Ingebrigtsen gjorde grep og satte inn Mikkelsen på kanten, mens Skjelvik gikk ned som back. Det ga resultat etter 69 minutter da Mikkelsen fant Skjelvik på en overlap som la presist inn foran mål. Der steg Alexander Søderlund opp og stanget inn reduseringen fra kloss hold.

Nå var Rosenborg inne i en god periode og la press på vertene. Igjen kom Skjelvik rundt og la hardt inn, og igjen kom Søderlund til en heading fra kloss hold. Men denne gang gikk avslutningen like utenfor.

Da RBK misset smalt det fort i den andre enden av banen. Lazio kontret og Ştefan Radu ble spilt gjennom sentralt. Han falt lett i en duell med de Lanlay, men det var nok for dommeren som pekte på krittmerket. André Hansen reddet straffesparket fra Antonio Candreva, men returen gikk uheldigvis rett tilbake i bena til den italienske landslagsspilleren som plasserte inn 3-1.

Rosenborg fikk også straffespark i kampens siste sekunder, men keeper reddet forsøket for Alexander Søderlund, og kampen endte med tap 1-3 mot Lazio.