3 – 3 (3–1)

Tippeligaen

25.10. 2015

Tilskuere: 8468

Det var vertene som fikk den første store muligheten etter noen få minutter da Vilsvik upresset fikk skutt, men fra spiss vinkel. Lund Hansen var raskt nede og stoppet ballen, men måtte gi en retur som gikk rett i bena på Madsen på fem meter. Men ballen kom for kjapt for Godsets midtstopper som satte den utenfor.

Minutter senere smalt det i andre enden. Anders Konradsen var våken og snappet ballen etter et innkast på Godsets halvdel og spilte raskt Alexander Søderlund alene gjennom. Tippeligaens toppscorer så at Konradsen var bedre plassert og spilte ballen tilbake slik at Konradsen kunne trille inn 0-1.

Men Strømsgodset er det store formlaget i Tippeligaen, og skulle til de grader får vist dette mot Rosenborg. Et kvarter var spilt da Fossum spilte Vilsvik i bakrom på høyresiden, og høyrebacken la inn på direkten. Foran mål var Marcus Pedersen på plass og bredsidet inn utligningen.

Strømsgodset var i en god periode nå, og presset RBK kraftig. Flere ganger kom hjemmelaget til gode skuddmuligheter, men avslutningene ble stoppet av en fremragende Alexander Lund Hansen. Men også Lunna måtte kapitulere etter 21 minutter da ballen ble spilt over RBK-forsvaret til Bismark Adjei-Boateng som fikk avsluttet fra 13 meter. Treffet var ikke rent, men ballen smøg seg inn ved lengste stolpe og Strømsgodset hadde snudd kampen.

Hjemmelaget hadde også muligheten til å gå til garderoben med en tremålsledelse da Strømsgodset kontret og raske Vikheim kom i en løpsduell med Ole Selnæs omtrent fra midtstreken. Vikheim fikk en luke de første metrene, men Selnæs ga seg aldri og tok vingen igjen før han i skuddøyeblikket, bare metre fra eget mål satte han inn en avgjørende takling og traff ballen akkurat før Vikheim gjorde det. Dermed sto det 3-1 etter halv tid.

Etter 11-1 i skudd på mål i den første omgangen måtte det uansett tas grep. Kåre Ingebrigtsen satte innpå De Lanlay og Mike Jensen, og holdt på å få betalt etter kun to minutter da De Lanlay ble spilt i bakrom og la inn langs bakken. På 16 meter var Jørgen Skjelvik og klinket ballen i stanga!

Like etter kom scoringen for Rosenborg. Ole Selnæs brukte utsiden av venstrefoten da han sendte en smart pasning tvers gjennom Godset-forsvaret til Anders Konradsen som alene med keeper var iskald og satte inn 3-2.

Rosenborg var en helt annen utgave av seg selv i andre omgang og etter en times spill kom utligningen. Alexander Søderlund jobbet hardt på kanten da han presset fikk snudd seg og lagt inn foran mål, og på ti meter var Yann-Erik de Lanlay og klinket ballen i mål på volley!

Tore Reginiussen hadde sin første start siden den første serierunden, men spilte likevel hele kampen. Han sto frem med sin oppofrende stil etter hvert som andre omgang skred frem, og sprang bokstavelig talt til krampa tok han, flere ganger. Da dommeren blåste i fløyta tre minutter på overtid var det klart: