Rosenborg gikk ut med et høyt tempo og kom til den første gode sjansen etter åtte minutter. Helland kom seg fri på høyresiden og la inn. Bråtveit fikk hansken på ballen, men forlenget den bare ut til Søderlund som presset headet ballen i stanga.

I det RBK syntes å ha full kontroll på spillet, ble plutselig Søren Christensen spilt alene i bakrom og ble felt av André Hansen. Christan Gytkjær var sikker fra krittmerket og sendte FKH i føringen.

Men gjestene skulle ikke være i ledelsen i mer enn seks minutter. På et hjørnespark dominerte RBK i lufta og vant to dueller før ballen falt ned til Yann-Erik de Lanlay som klinket inn 1-1 fra kloss hold.

Rosenborg presset Haugesund i perioder etter utligningen, og kom til flere skudd. Nærmest å lage mål var det derimot Haugesund keepertalent Per Kristian Bråtveit som var. På et ufarlig skudd fra Svensson mistet han ballen mellom beina, men klarte å fange den bare centimtimetre før den var over streken.

RBK fortsatte å styre i andre omgang, men igjen var det effektive Haugesund som skulle finne veien til mål. Tor Arne Andreassen stusset et innlegg i lengste etter 53 minutter og det sto 1-2 på Lerkendal.

Etter en drøy times spill skjedde det pluselig svært mye på Lerkendal, og det skulle scores tre mål på fem minutter. Rosenborg kontret etter 64 minutter og Midtsjø spilte Tobias Mikkelsen alene gjennom, bare to minutter etter at han hadde entret banen. Dansken var kald og chippet ballen over Bråtveit.

To minutter senere skulle Ole Selnæs vise frem skuddfoten sin og sendte avgårde en makkryper fra 20 meter, så hard at Bråtveit ikke klarte å holde ballen, som til slutt trillet over streken!

Men Haugesund ga seg ikke og skulle utligne bare tre minutter senere da innbytter Haukås ekspederte et innlegg fra venstre i mål.

Kampen roet seg littegrann et lite kvarter før det eksploderte på Lerkendal igjen, og igjen var det en innbytter som skulle være sist på ballen. 83 minutter var spilt da Mike Jensen slo hardt inn fra høyre og Matthias Vilhjalmsson stupte frem og satte inn 4-3 fra seks meter!

Denne gangen stengte RBK igjen og gikk seirende ut av årets siste seriekamp på Lerkendal!