Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Det var to lag som ikke hadde hadde så mye å spille om som møttes i den siste kampen i årets Tippeliga, og begge gjorde mange forandringer på lagoppstillingen. Det ble likevel en fartfylt åpning med to lag som ville angripe. Både Aalesund og Rosenborg kom til avslutninger, men ikke på mål.

Utover i omgangen roet det seg betraktelig på Color Line Stadion. Aafk produserte mest i første del av omgangen, men det endte som regel i hjørnespark som ble klarert. Inn mot pause var det RBK som tok over og etter 37 minutter ble Magnus Stamnestrø spilt gjennom av Konradsen, men avslutningen ble stoppet av Grytebust.

Også andre omgang ble sjansefattig, men hadde sine høydepunkter. Jo Nymo Matland fikk hjemmepublikummet opp fra setene da han skrudde et frispark like utenfor etter 57 minutter, mens Stamnestrø headet et Gamst-innlegg like utenfor tre minutter senere.

Aalesund skulle få sin store mulighet til å vinne kampen med åtte minutter igjen. Bjørn Helge Riise kranglet til seg ballen i RBKs 16-meter og fikk skutt fra 12 meter. Men André Hansen stoppet skuddet med en meget god redning.

Det som lenge så ut til å bli en målløs kamp, skulle likevel til slutt få en vinner. 20 sekunder før overtiden var slutt ble Matthias Vilhjalmsson holdt i 16-meteren, dermed straffespark til Rosenborg. Kaptein Mike Jensen var sikker fra krittmerket og sørget for at Rosenborg vant serieavslutningen i Ålesund!

Seriemester Rosenborg endte dermed med 21 seiere, 6 uavgjort og 3 tap i årets Tippeliga. Det ble scoret 73 mål (mest i Tippeligaen) og sluppet inn 27 (minst i Tippeligaen). RBK tok totalt 69 poeng, noe som er tangering av egen poengrekord fra 2009!

Chris Thomas Skogli