Sarpsborg fikk ha ballen mest i åpningen og skapte også den første store målsjansen da Zajic la inn til Mortensen etter ni minutter og den danske spissen fikk headet mot mål. Avslutningen var velplassert, men André Hansen var raskt ute med hansken og fikk slått ballen unna.

Rosenborg sto opp og vant mange hodedueller da kampen sto og vippet i første omgang, men Sarpsborg var oftest på andreballene. Men da ballen ble løs i Sarpsborgs felt etter 21 minutter var det Rosenborg som var først og Pål André Helland klinket RBK i føringen fra kloss hold.

Nå kjørte Rosenborg skikkelig og bare minutter senere ble Søderlund spilt alene med Duwayne Kerr, men satte ballen utenfor. Samme mann fikk en ny mulighet med et skudd fra 13 meter like etterpå, men var ikke i balanse og satte ballen over. Fredrik Midtsjø prøvde også skuddfoten etter 34 minutter, og langskuddet hadde retning mot krysset, men Kerr fikk slått ballen over tverliggeren.

Fem minutter senere satt imidlertid langskuddet. Det var Mike Jensen som fikk muligheten fra 16 meter etter et hjørnespark og dundret ballen i lengste slik at det sto 2-0 til pause på Ullevaal.

Kampbildet ble litt annerledes i andre omgang. Sarpsborg 08 hadde ballen mye, mens Rosenborg forsvarte seg godt, mens de lå og ventet på gode kontringsmuligheter. Og mulighetene kom, som da Pål André Helland tok en tunnell på en Sarpsborg-spiller og spilte gjennom Svensson, som banket ballen via Kerrs hansker og i tverliggeren.

Rosenborg hadde stort sett god kontroll, men etter 79 minutter fikk Sarpsborg 08 muligheten til å komme inn igjen i kampen da Wiig fikk avsluttet på bakre stolpe, men ballen ble klarert en meter fra mållinja. Ole Selnæs svarte med å sette Kerr på prøve med et langskudd like etter, men Sarpsborgs sisteskanse fanget sin egen retur.

I det kampen gikk over i tillagt tid ble Yann-Erik de Lanlay spilt gjennom på venstresiden og kantspilleren fant Alexander Søderlund foran mål. Tippeligaens toppscorer vippet ballen over keeper, men i tverliggeren.

Cupfinalen endte dermed 2-0 og Rosenborg er med det dobbeltmestre i 2015!