Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Dnipro Dnipropetrovsk - Rosenborg
3 – 0 (1–0)

Europa League

10.12. 2015

Tilskuere: 4541

Kampreferat:

Kampen var tolv minutter gammel da Rosenborg fikk en gylden anledning til å ta ledelsen. Alexander Søderlund ble holdt i 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket. Pål André Hellands forsøk fra krittmerket kom i keeperhøyde og Denys Boyko fikk slått ballen opp i tverliggeren og ut.

De to angrepsspillerne var også aktørene i RBKs andre store sjanse da Helland etter halvspilt omgang slo et presist innlegg, hvorpå Søderlund rev seg løs, men satte ballen rett på keeper fra kloss hold.

Med sjansesløseriet ble Rosenborg hardt straffet etter 35 minutter. Matheus ble spilt gjennom på høyresiden og dro seg inn i banen før han sendte hjemmelaget i føringen med en markkryper fra tolv meter.

Samme mann var frempå da Rosenborg slet med å klarere etter en times spill. Dnipro var et lite skritt foran i flere situasjoner før Matheus ble spilt gjennom og satte sitt andre for kvelden.

Rosenborg klarte aldri å true de ukrainske laget i den andre omgangen, og gikk på en ny smell med ti minutter igjen av kampen da Yevhen Shakhov fikk avsluttet fra 15 meter. André Hansen fikk en hanske på ballen, men fikk ikke slått den over tverliggeren.

Chris Thomas Skogli