Rosenborg startet Tippeligaen 2016 med det som forhåndstipsene tilsa var en av årets tøffeste borteoppgjør, mot Odd på Skagerak Arena. Kåre Ingebrigtsen kunne velge sitt lag ut i fra en tilnærmet skadefri tropp, men da Pål André Helland fikk smerter i lysken under oppvarmingen, måtte Elba Rashani trø til, som eneste forandring fra generalprøven mot Viking.

Det tok ikke lang tid før sjansene kom mellom de to angrepsvillige lagene. Yann-Erik de Lanlay sto for den første med et hardt skudd som Rossbach fikk slått over tverliggeren. Men derifra var det mye Odd, som spesielt laget mye trøbbel på høyresiden. Espen Ruud kom villig med på overlap og fikk flere ganger slått farlig inn. Og det var nettopp det som skjedde etter 30 minutter da høyrebacken ble spilt gjennom og la inn langs bakken. Der ble ikke Fredrik Nordkvelle plukket opp, og midtbanespilleren fikk plassere ballen i mål.

Odd var nære å legge på til 2-0 like etterpå, da Steffen Hagen fikk headet mot mål på en dødball, men igjen var André Hansen fremme med en god redning. De siste ti minuttene før pause løftet Rosenborg seg høyere opp på banen, og da skapte de også trøbbel for Odd, som mistet ballen i farlige posisjoner flere ganger. Men vertene holdt ledelsen fortjent inn mot pause.

God siste time

Rosenborg fortsatte å presse høyt i andre omgang. Fint angrepsspill kom også etter fem minutter da RBK kom rundt på venstresiden og Skjelvik fikk slått ett innlegg på bakre stolpe hvor Elba Rashani fritt fikk gå opp og heade. Men dessverre måtte kantspilleren fortvilt se ballen gå over mål.

Odd hadde tidvis mer enn nok med å forsvare seg i andre omgang, og RBKs spillemessige dominans ble bare større da Ingebrigtsen tok grep og satte innpå Vilhjalmsson som spiss nummer to. Vilhjalmsson var også svært nære med ti minutter igjen, da et innlegg gikk diagonalt gjennom Odds 16-meter og islendingen stupte inn i bakrommet. Han fikk foten på ballen, men ikke rent nok til å styre ballen mellom stengene.

To minutter senere var det Mike Jensen som var nære, da Fredrik Midtsjø spilte gjennom Jonas Svensson på overlap. Svensson tok seg forbi to spillere før han la ut til Jensen på 18 meter som sendte avgårde et langskudd like utenfor stolpen. Rosenborg forsøkte å sette inn en sluttspurt, men Odd forsvarte seg godt og sørget for at alle poengene ble igjen i Skien.