Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Da Rosenborg tok i mot Strømsgodset lørdag kveld møttes to lag som begge hadde som mål å vise seg fra en bedre side enn i serieåpningen. Rosenborg kom fra et 0-1-tap i Skien, mens Strømsgodset spilte uavgjort mot nyopprykkede Brann.

Begge lag hadde flere småskadde spillere, hvorav noen ble tapet sammen, mens andre måtte stå over. For Rosenborgs del var det Pål André Helland, Elba Rashani og Hólmar Eyjolfsson fra forrige tropp som ikke ble klar i tide, og Ingebrigtsen måtte derfor rotere. Matthias Vilhjalmsson tok posisjon sentralt på midtbanen, slik som han gjorde flere ganger i 2015, mens Fredrik Midtsjø startet som høyre ving. Jørgen Skjelvik tok Eyjolfssons plass i midtforsvaret, noe som også betydde at Alex Gersbach fikk sin debut for Rosenborg.

Rosenborg tok tak i kampen fra start og styrte spillet. Etter et kvarters spill kom den første store sjansen, og den skulle ende med scoring. Det var Fredrik Midtsjø som på kanten av 16-meteren så at Gytkjær kom på et løp på bakerste stolpe og la en perfekt ball over forsvaret. RBK-spissen var nådeløs alene med Bugge Pettersen og banket ballen i nettaket.

Kampen roet seg litt etterpå, men Rosenborg beholdt overtaket. André Hansen måtte imidlertid i aksjon da Strømsgodset klarte å bryte langt inne på Rosenborgs halvdel og Tommy Høiland ble spilt alene gjennom. Men Rosenborgs keeper gjorde en meget god jobb da han gikk ut på riktig tidspunkt og raskt var ute med venstrefoten og stoppet Godset-spissen sitt skudd.

I andre omgang gikk Strømsgodset friskt ut og presset Rosenborg litt i åpningsminuttene. Men Rosenborg jobbet seg inn i kampen igjen og kjempet hardt for å ta over spillet. De Lanlay var skapende på venstresiden, mens Midtsjø og Svensson flere ganger kombinerte fint på høyrekanten. Men innleggene fant ikke et RBK-hode foran mål og Godset fikk ryddet unna.

Rosenborg gjorde en god defensiv kamp og slapp bare Strømsgodset til den ene målsjansen, og dermed holdt 1-0 hele veien inn slik at Rosenborg tok alle de tre poengene.

Chris Thomas Skogli