Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Etter en landskampspause var endelig Tippeligaen tilbake, og Ullevaal var det storkamp mellom Vålerenga og Rosenborg. For RBKs del var Pål André Helland tilbake for fullt og i startelleveren for første gang denne sesongen, mens Gudi var med i sin aller første tropp. Vålerenga og Kjetil Rekdal hadde Jesper Arvidsson tilbake fra skade, mens RBK-kjenningen Vajebah Sakhor ikke ble klar til kampen.

Hjemmelaget fikk den første sjansen etter litt rot i RBKs 16-meter, hvorpå Herman Stengel fikk avsluttet fra spiss vinkel, men André Hansen var med på notene.

Deretter tok Rosenborg over og skapte to store sjanser de neste minuttene. Først var det Anders Kondradsen som presset satte ballen på keeper fra kloss hold, før de Lanlay gjorde det samme etter et innlegg fra Gytkjær like etterpå.

Rosenborg styrte det meste i den første omgangen og var flere ganger nære å skape store sjanser, men det ville seg ikke foran mål.

JENSEN-SUSER: Jensen viste frem skuddfoten med sin 2-0-scoring mot Vålerenga.

I andre omgang tok Vålerenga initiativet fra start og presset på i perioder. Men Rosenborg jobbet seg inn igjen i den underholdende og intense kampen, og de siste 20 minuttene var svarte og hvite. Dommeren kunne fort blåst straffe da Fredrik Midtsjø ble felt i 16-meteren, men valgt å la spillet gå. Mike Jensens påfølgende skudd gikk utenfor lengste stolpe.

Etter et kraftig press fra Rosenborg kom til slutt den forløsende scoringen. Yann-Erik de Lanlay hadde løpt på alt hele kvelden og fikk til slutt betalt etter en nydelig skjæring mot første stolpe i kampens 83. minutt. Jonas Svensson la ballen hardt inn langs bakken og RBK-kanten plasserte ballen i mål!

Og det skulle bli mer fra Rosenborg. Fem minutter senere, etter en halvklarering fra Vålerenga, så Mike Jensen en skuddmulighet fra langt hold og sendte avgårde en knallhard markkryper som gikk i mål helt nede ved stolperoten. En nydelig scoring av kapteinen. Dermed tok Rosenborg med seg alle poengene tilbake til Trondheim!

Chris Thomas Skogli