Rosenborg tok tak i kampen fra start og brukte bare et par minutter på å fyre avgårde det første skuddet da Pål André Helland slapp løs venstrefoten fra 20 meter, men ballen strøk tverliggeren.

Det ble mye Rosenborg i åpningen, og Christian Gytkjær var svært nære åpningsmålet da han rev seg løs i feltet og fikk headet fra sju meter på et hjørnespark, men Aafk-keeper Andreas Lie dro frem en feberredning og stoppet ballen. Samme Lie var på plass med en ny sterk redning.

Etter RBK-dominans i første omgang ble det jevnere i starten av andre. Aalesund turte å gå høyere i banen og var nær å gå i ledelsen da Vebjørn Hoff kom til en avslutning, men André Hansen var igjen med på notene!

Rosenborg tok tilbake initiativet i siste del av omgangen og det var som om regien var skrevet på forhånd da Tore Reginiussen, som var så uheldig i fjoråretskamp mot Aalesund og fikk ødelagt 2015-sesongen, slo tilbake med scoring på sin 30-årsdag! Et massivt RBK-press, med skudd både i tverligger og keeper ble avsluttet med at Reginiussen var der han skulle være og sendte RBK i føringen med en markkryper fra åtte meter.

Mot slutten ble det mye Rosenborg, med flere gode skudd som med marginalt bedre presisjon kunne gått i mål. Den ene gangen på tampen hvor Aalesund kom på en visitt i RBK-feltet var dagens beste RBKer, André Hansen på plass og hev seg inn og stoppet ballen. Dermed vant Rosenborg 1-0 mot Aalesund.