Kampen på Åset satte seg fort, hvor hjemmelaget la seg kompakt og søkte kontringsmuligheter, mens Rosenborg forsøkte å finne seg en vei gjennom forsvaret. Etter en halvspilt omgang med et par nestenmuligheter begynte Rosenborg å produsere de store sjansene, først på en kontring hvor Elba Rashani kom seg gjennom på venstresiden og vippet ballen over keeper, men en Åfjord-forsvarer fikk beinet den unna.

Like etter spilte Riski gjennom Gershbach som slo hardt inn på bakre stolpe hvor Matthias Vilhjalmsson stupte frem og headet balle via gresset og like over tverliggeren. Dermed sto det fortsatt 0-0 da lagene gikk til pause foran et entusiastisk publikum.

Åfjord merket kjøret tidlig i andre omgang, men jobber hardt videre. Sjansene til Rosenborg kom imidlertid hyppigere og til slutt måtte fjerdedivisjonslaget gi tapt. Matthias Vilhjalmsson viste god oversikt da han gikk opp i feltet og headet ned til Magnus Stamnestrøm som på direkten satte inn ledermålet.

På 0-1 var det fortsatt spenning i kampen, men da en Åfjord-spiller var uheldig og handset i 16-meteren fikk Magnus Stamnestrø muligheten til å sette det avgjørende målet. Fra krittmerket var han kald og plasserte ballen ned i motsatt hjørne av keeper, og det sto 0-2.

Den lovende RBK-junioren Olaus Skarsem kom inn på tampen og fikk sin RBK-debut. Men det var ikke nok for unggutten som noterte seg for sin aller første RBK-scoring med et skudd fra 13 meter etter et fint innlegg av Erlend Dahl Reitan - som startet kampen.

Dermed vant Rosenborg 3-0 og avanserte i NM foran 2.500 tilskuere på Åset kunstgress i Åfjord!