Etter to år var endelig klassikeren Rosenborg - Brann tilbake på Lerkendal Stadion. I årets femte tippeligarunde ble Lerkendal fyllt til randen av spente trøndere og bergensere som ville ha med seg det 93. oppgjøret mellom lagene fra den nest og tredje største byen i Norge.

Brann kom til Trondheim med såret stolthet etter å ha blitt slått ut i cupens første runde av Førde, noe som nok kunne slå ut begge veier på Lerkendal. Fra Tippeligaen hadde imidlertid de nyopprykkede bergenserne fått med seg en god dose selvtillit etter en god start med uavgjort mot Strømsgodset og Odd før det ble seier mot Aalesund og Bodø/Glimt.

Begge lags trenere kunne stille med tilnærmet skadefri tropp, og Brann hadde med seg tre RBK-kjenninger i Vadim Demidov, Azar Karadas og Daniel Braaten. For Rosenborgs del var det bare én endring fra forrige tippeligakamp når Matthias Vilhjalmssom kom inn for en småskadet Christian Gytkjær.

Det skulle ta en stund før sjanser ble produsert i første omgang. Brann la seg lavt og satset på kontringer, mens Rosenborg forsøkte å spille seg gjennom forsvaret. Etter 24 minutter utnyttet Matthias Vilhjalmsson unøyaktighet i Brann-forsvaret og kom alene med Piotr Leciejewski, men avslutningen kom for nær Branns polske sisteskanse, som stoppet ballen. Yann-Erik de Lanlay testet også skuddfoten noen minutter senere, med avslutningen fra kanten av 16-meteren fikk like over lengste kryss.

Til slutt sprakk det for Brann da Jonas Svensson kom seg rundt på høyresiden og la inn på bakre stolpe. Der var Matthias Vilhjalmssom på plass og stanget Rosenborg i føringen! Fortjent ledelse til Rosenborg etter de første 45 minuttene.

Brann måtte frem etter pause, og gjorde nettopp det fra start. Etter et drøyt minutt kom Sivert Heltne Nilsen til en enorm sjanse i en situasjon hvor Rosenborg skulle hatt frispark i feltet. På åpent mål fikk Nilsen muligheten til å sette inn utligningen, men avslutningen fra fem meter gikk utenfor første stolpe!

Rosenborg svarte på Branns høye press med noen gode overganger. Spillet bølget en periode frem og tilbake mellom 16-metrene, men Rosenborg tok mer og mer over igjen. Yann-Erik de Lanlay hadde jobbet hardt hele kampen og gikk på mange løp. Men det var med ballen i bena han skulle gjøre det etter 68 minutter. Til venstre for 16-meteren lurte han bort to Brann-spillere før han dro seg inn på 15 meter og klinket ballen i mål!

På overtid skaffet Mike Jensen et straffespark, og det satte kapteinen selv i mål. Dermed vant Rosenborg 3-0 mot Brann!