I den sjette tippeligarunden dro Rosenborg nordover i jakten på tre nye poeng. Tromsø har de siste årene hatt et godt tak på Rosenborg på sin hjemmebane, og med en solid hjemmeåpning for TIL skulle Rosenborg få jobbe hardt også i kveld. Kåre Ingebrigtsen valgte å starte med akkurat samme lag som i 3-0-seieren mot Brann, mens Bård Flovik gjorde to bytter etter 0-4-tapet på Ullevaal. Inn på laget kom Aron Sigurdason og Sofien Moussa for Thomas Lehne Olsen og Jonas Johansen.

Som forventet gikk Tromsø energisk til verks og bare fire minutter ut i kampen hadde to innlegg og et farlig, langt innkast funnet veien inn i RBKs 16-meter, men Rosenborg fikk ryddet unna.

Etter 15 minutter tok Rosenborg over og det gikk en lang stund uten at hjemmelaget fikk etablert et angrep. I stede var det Rosenborg som forsøkte å tråkle seg gjennom TIL-forsvaret både fra høyre og venstre. Vilhjalmsson headet flott ned til Helland som kom alene med keeper etter 14 minutter. Men Kongshavn var våken og stoppet Helland da kantspilleren forsøkte å ta seg forbi.

Fra nå handlet det mye om Rosenborg, som hadde etablert seg utenfor Tromsøs 16-meter. En halvtime var spilt da Vilhjalmsson var sterkt og rev seg løs foran mål. Han fikk headet fra seks meter, men fikk ikke styrt ballen til side for keeper og dermed fikk Kongshavn stoppet ballen.

Da Rosenborg ikke satte sjansene, smalt det i andre enden. Etter 37 minutter kjempet Tromsø med seg ballen inne på RBKs halvdel og kom rundt på høyresiden. Magnus Andersen slo hardt inn langs bakken og André Hansen fikk ikke slått ballen ut av farlig område. Den endte derimot opp hos Sofien Moussa som kunne sette inn 1-0 i åpent mål.

Indreløpervegg ga utligning

Det var et surt mål å få i mot i en god periode, men Rosenborg lot seg ikke knekke. På overtid i første omgang forserte Mike Jensen med ballen og fant Fredrik Midtsjø på høyresiden. Veggspillet ble fullført med en pasning tilbake til Jensen som dro bort en spiller i feltet og satte ballen kontant i mål!

Tromsø kom ut høyt og energisk også i andre omgang og skapte umiddelbart en god målsjanse. Spillet bølget frem og tilbake og det var mye rom for kontringer for begge lag. Etter ti minutter dro Yann-Erik de Lanlay seg inn i banen og spilte gjennom Pål André Helland på høyresiden. Kantspilleren forsøkte å plassere ballen forbi Kongshavn, men TIL-keeperen fikk en hanske på ballen.

Men til slutt kom målet. Kongshavn hadde akkurat hatt en feberredning på en heading fra Tore Reginiussen da Rosenborg fikk hjørnespark. Den ble meget presist og hardt slått inn av Pål André Helland og foran mål steg Anders Konradsen opp og headet ballen hardt i mål - kampen var snudd!

Tromsø forsøkte å komme tilbake ved å sende mange spillere opp i banen, men Rosenborg behold god kontroll på hjemmelaget og tok fortjent med seg alle poengene tilbake til Trondheim!