Viking kom til Trondheim med et forsmedelig hjemmetap mot vestlandsrivalene Brann i forrige runde, og ville nok vise seg fra en bedre side på Lerkendal. Rosenborg på sin side kom fra Tromsø med en solid 2-1-seier. Kåre Ingebrigtsen rokkerte litt på laget i en travel kampperiode, og Gersbach, Gudi og Gytkjær kom alle inn fra start.

Gjestene gikk ut med en høytstående backrekke fra start og med lite press på RBKs ballførere var det duket for mange baller i bakrom. Men Rosenborg manglet litt på presisjonen og Viking slapp unna. Den første store muligheten gikk derimot til Viking etter at Rosenborg var litt ukonsentrerte og mistet ballen på egen halvdel. Suleimann snappet ballen og kom seg nesten alene gjennom med André Hansen, men ble presset i skuddøyeblikket og satte ballen utenfor.

Like etter smalt det i andre enden, etter en presis dødball av Pål André Helland. I feltet var Hólmar Eyjolfsson sterkest og flikket ballen med hælen via stolpen og i mål!

Viking forsøkte å ta mer tak i ballen i andre omgang, men ble fort straffet av Rosenborg. Første vådeskudd var det Gytkjær som sto for da Helland kom seg gjennom på høyre og la ballen til dansken, men han ble presset og traff dårlig.

Etter 58 minutter slapp Helland gjennom Mike Jensen på høyresiden. Kapteinen så en liten luke over keeperen og klinket til, knallhardt i nettaket og det sto 2-0 på Lerkendal!

Men det var langt fra nok fra Rosenborg, som bare pøste på fremover. Etter 76 minutter dro Gudi av en spiller i feltet for han kaldt satte ballen forbi keeper. Et nydelig debutmål fra islendingen. Fem minutter senere var aggressiv Jonas Svensson fremme og presset en motspiller på dødlinja, noe som førte til at Viking-spilleren mistet ballen og Jonas fant Gytkjær foran mål - og dansken trillet inn 4-0!