Rosenborg og Byåsen møttes til den andre cuprunden onsdag. I sludd og regn på Dalgård i Trondheim fikk publikum se et hjemmelag som gikk for å score mål, og et Rosenborg som tok oppgaven på alvor og holdt et høyt balltempo fra start.

En spillesugen Riku Riski var med fra start og ga første advarsel etter 20 minutter da han stakk i bakrom og ble spilt alene med keeper gjennom en strøken pasning fra Matthias Vilhjalmsson. Men denne gang gikk keeper Magnus Skjevling Øia seirende ut av duellen. Tre minutter senere skulle det imidlertid smelle fra finnen, etter et godt forarbeid av Magnus Stamnestrø som kom seg til dødlinja og la ballen ut 45 grader. Der var Riski på plass og plasserte ballen i lengste.

Seks minutter senere doblet RBK ledelsen, og igjen startet angrepet ved at en feilvendt Gytkjær satte opp en medspiller, denne gang Riku Riski, som kom på løp gjennom feltet. Riski var godt orientert og la ballen tilbake til Magnus Stamnestrø som banket inn 0-2!

Rosenborg hadde god kontroll ut omgangen og gikk i garderoben med en tomålsledelse. Byåsen hadde nok fortsatt et håp om å skape spenning da de kom ut til andre omgang, men det skulle fort bli redusert til teori da Matthias Vilhjalmsson banket inn RBKs tredje bare drøye to minutter ut i omgangen. Igjen var det Riku Riski som hadde målgivende med et fint innlegg fra høyre.

Men i kjent stil ville Rosenborg ha mer. Knappe timen var spilt da Elba Rashani spilte Stamnestrø gjennom, men avslutningen til indreløperen gikk i stanga. Stamnestrø skulle likevel få sitt andre for kvelden noen minutter senere da han headet inn ett Riski innlegg, og det sto 0-4 på Byåsen Arena.

Gudmundur "Gudi" Thorarinsson hadde gjort nok en god kamp på midtbanen og fikk kronet verket med en scoring etter 68 minutter. Matthias Vilhjalmsson var den som skapte angrepet med flott bakromspasning, hvor RBK kom med tre spillere alene med keeper. Riku Risku var mottaker av ballen og spilte den uselvisk til Gudi som fikk sendt ballen via en motspiller og i mål.

Rosenborg skapte flere store sjanser, men et hardarbeidende og angripende Byåsen fikk til slutt lønn for innsatsen. Like før kampen gikk over i tillagt tid fikk hjemmelaget straffe etter holding i feltet, og hvem andre enn Asgeir Snekvik, som har scoret flere cupmål mot Rosenborg tidligere fikk sjansen fra krittmerket. Der gjorde han ingen feil og sørget for at det til slutt ble 1-5 mellom Byåsen og Rosenborg.