Lagene kom med to vidt forskjellige utgangspunkt til kampen på Fosshaugane, hvor Rosenborg hadde seks seiere på rad, og Sogndal tre tap på rad i serien. Men det hadde lite å si når lagene startet på 0-0 på Fosshaugane Campus. Rett før kampstart ble det også klart at Pål André Helland, måtte gi seg, og inn kom Elba Rashani.

Hjemmelaget gikk høyt ut fra start og satset mye på et tidlig ledermål. Det skulle de også få allerede etter ni minutter da Babacar Sarr kom først på ballen på et hjørnespark og sendte ballen mot mål. André Hansen forflyttet seg raskt, men ballen traff en RBK-spiller i feltet og skiftet retning, og dermed nådde RBKs sisteskanse aldri tilbake og måtte se ballen gå i nettet.

Rosenborg slet veldig med Sogndals aggressive press før pause, og spilte på seg mange brudd. Det gjorde at hjemmelaget gang på gang fikk kontre, men heldigvis for Rosenborg uten å finne veien til mål på nytt. Mike Jensen kom til en skuddmulighet etter en overgang halvtimen ut i kampen, men traff dårlig og ballen gikk løst utenfor mål.

Kåre tok grep

Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med det han så i første omgang og gjorde to bytter, i tilleg til å endre litt på hvordan laget spilte. Inn kom Alex Gersbach og Mattias Vilhjalmsson, og Rosenborg fikk også mer trykk og balltempo. Men presisjonen måtte fortsatt opp, og Sogndal klarte å får flere brudd og kontringer på RBK også i andre omgang, som fort kunne ført til farlige sjanser.

Men midtvegs i andre omgang begynte Rosenborg å få betalt for all treninga i vinter. Sogndal hadde vært først på mange andreballer så langt, men RBK begynte å komme inn i situasjonene raskere og raskere, og etter 69 minutter var Jonas Svensson litt for rask for Hannu Patronen som felte RBKs høyreback og fikk sitt andre gule kort.

Fire minutter senere kom utligningen. Anders Konradsen steg til værs på et hjørnespark og headet ballen hardt og presist i mål! Nok en flott scoring på hode fra midtbanespilleren.

Det siste kvarteret ble et eneste langt angrep mot Sogndal-målet, men hjemmelaget forsvarte seg heroisk og kastet seg foran de mange skuddene som ble avlevert fra distanse. To minutter på overtid fikk Mike Jensen mulighet til å sette den avgjørende scoringa, men måtte gjøre det på helt volley. Han klarte dessverre ikke å presse ballen under tverliggeren, og med det ble det poengdeling i Sogndal.